Топ вести
29.05.2020 - 152 безработни лица са започнали работа през април във Видинско
29.05.2020 - Над 500 души останали без работа в област Видин през месец април
29.05.2020 - В Белоградчик отбелязаха 170 години от най-голямото въстание в Северозападна България против османското владичество(Снимки)
29.05.2020 - БАБХ и МВР разкриха нелегален обект за производство и търговия с храни в софийска област (Снимки)
29.05.2020 - Разследващи гранични полицаи са арестувани за подкуп
29.05.2020 - Спипаха близо 16 т цигарени опаковки на Дунав мост 2 (Снимки)
29.05.2020 - Над 32 000 проверени МПС-та и 14 500 констатирани нарушения по време на Спецакцията на територията на цялата страна
29.05.2020 - Детските ясли и градини във Враца започват работа от 1 юни
29.05.2020 - Атракционното влакче във Враца ще работи на 1 и 2 юни
29.05.2020 - С 1 600 000 лв. Враца разширява дейностите на Младежкия център и изгражда нова база (Снимка)
До края на юли Видин става фестивален град

До края на юли Видин става фестивален град

До края на месеца във Видин ще цари фестивална атмосфера. След броени дни – на 17 юли, ще стартира седмото поредно издание на младежкия фестивал по изкуствата The Bridge. Фестивалът, който се провежда със съдействието на Община Видин, ще продължи до 24 юли, когато участниците ще отпътуват от града ни.
The Bridge е уникален фестивал, който вече седма година събира във Видин младежи от цялата страна, а и от чужбина, за да правят заедно изкуство – да танцуват, да рисуват, да пеят и свирят, да вкусят от магията на театъра, за да се вдъхновяват един от друг и да създадат приятелства. И тази година участниците ще се включат в дейността на няколко различни работилници и ще имат възможност да демонстрират таланти си в последната вечер на фестивала, 23 юни, на сцената на площад „Бдинци“, а в концерта ще участва и групата KREKHAUS JAM.
В програмата на фестивала са включени и тематични вечери. Групата „Оратница“ се присъединява към The Bridge и ще озвучи крепостта на баба Вида във Видин на 18 юли, понеделник. Тази година в нощта, посветена на Jazz музиката, Бояна Желязкова и нейният бенд, заедно с групата Dead Man’s Hat, ще пренесат в един различен свят своите слушатели, а часът и мястото на събитието са сряда, 19 юли, от 21 часа, на Понтона. Ден, посветен на театъра, The Bridge има всяка година в програмата си – и сега организаторите няма да изневерят на традицията. На 21 юли от 19 часа в Драматичния театър ще бъде представена постановката „Самотни персонажи“ – авторски спектакъл на Васил Дуев.
А едва що изпратил участниците в The Bridge, Видин ще бъде пак обхванат от фестивално настроение, защото на 25 юли започва петото издание на Фестивала на изкуствата „Дунавски вълни“. Официалното откриване ще е от 20 ч. на сцената на крепост „Баба Вида”. Организатор на фестивала e Община Видин. Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав“ и Танцова група „Фиданките“ са подготвили за жителите и гостите на Видин седмица изпълнена със събития, а в богатата програма има за всекиго по нещо – театрални постановки за малки и големи, концерти, изложби, танцови спектакли, огнено шоу, фокуси, артработилници… В последния ден на фестивала – 30 юли, събота, в зала „Фестивална“ ще се проведе надиграването на клубове за народни танци „Фолклорни дни с Фиданките”, в което ще се включат танцови формации от цяла България. Краят на фестивала ще бъде поставен с гала вечер на площад „Бдинци” с участието на самодейни състави, Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав”, Vivo Montana, Антимовската духова музика и Юнашкия тиган.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder