Топ вести
06.06.2020 - Люлка за инвалидни колички и… усмивки по лицата на децата в Монтана
06.06.2020 - Проверка на неплатени фишове по Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховането
05.06.2020 - ПАТЕНТНОТО ВЕДОМСТВО С НОВИ 18 ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
04.06.2020 - В Белоградчик разясниха условията за регистрацията на лични стопанства
04.06.2020 - НАП ще запечатва обекти само на доказано недобросъвестни търговци
04.06.2020 - Още шестима в област Видин са излекувани от COVID-19
04.06.2020 - Две лица, обявени за общодържавно издирване, са открити при специализирана полицейска операция в Лом
04.06.2020 - Професионално оборудвана оранжерия за отглеждане на канабис е разкрита в село Крайници
04.06.2020 - 71-годишен кулчанин счупил стъклото на предна лява врата на колесен трактор с дървена тояга
04.06.2020 - Поредна жертва на коронавируса у нас, през последното денонощие има 25 нови случая
На старта на номинациите – Мая Манолова със сериозна подкрепа в БСП

На старта на номинациите – Мая Манолова със сериозна подкрепа в БСП

Започнаха общинските конференции на БСП за номинации на президентска кандидатура. Очаква се целият цикъл да приключи към 27 юли, когато ще се очертаят по-ясно настроенията сред партийния актив на столетницата.

Проверка на Хаштаг-BG в регионите установи, че на този етап сериозна подкрепа сред редовите социалисти намира „червената фурия“ – действащият омбудсман Мая Маналова.

От провелите се досега конференции тя е номиранана в почти всички, сред които и от столичните райони Студентски, Сердика, Люлин и Овча купел, в общините Криводол, врачанско, Сопот, пловдивско, Сухиндол, великотърновско, Две могили и Ценово, русенско.

Повечето общински форуми предстоят, но силният старт на Манолова прави впечатление, коментираха пред Хаштаг-BG източници от Изпълнителното бюро на БСП. Това било още по-впечатляващо предвид обстоятелството, че лично Корнелия Нинова спуснала като устно указание към местните организации няколко имена на одобрявани от нея кандидатури, сред които не било името на Мая Манолова.

Вотът на редовите социалисти обаче подсказвал, че партията едва ли този път ще приеме безкритично „шпаргалката“ на новото ръководство, както в партийния жаргон на БСП наричат диктуваните от „Позитано“ имена на кандидати, които да бъдат проформа издигани „отдолу“. Хаштаг-BG припомня, че една от критиките на Корнелия Нинова към предходното ръководство беше, че манипулирало общинските конференции на партията и не слушало гласа на партийния актив.

Някои от най-влиятелните фигури около новата председателка възприемат изключително сериозно опцията с Мая Манолова и смятат, че тя е избираема и може да победи, ако Бойко Борисов не е кандидат-президент на ГЕРБ, пише днес и „Епицентър“.

Преди дни граждански организации от видинско заедно с гражданското непартийно Движение „Модерна България“ обявиха, че призовават Мая Манолова да се кандидатира като граждански кандидат, който да обедени левите и прогресивни партии, граждански движения и обществени среди.

Автор: Хаштаг-BG

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder