Община Видин стартира проект за устойчиво развитие на услугите за социално включване

Община Видин стартира проект за устойчиво развитие на услугите за социално включване

Кметът на Община Видин Огнян Ценков откри началната пресконференция по проект „Устойчиво развитие на услугите за социално включване в Община Видин”. Тя бе проведена в залата на Общинския съвет. Проектът се финансира от Европейския социален фонд чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. Сключен е договор между Министерството на труда и социалната политика и общината за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.

“Всички услуги, които ще бъдат предоставяни по настоящия проект, са приоритетни за реализирането на стратегическите и конкретни цели на Община Видин в областта на ранното детско развитие. Осъществяването на проектното предложение е допълнителна възможност за превенция на рисковете и подкрепа за преодоляване на рискови ситуации по отношение на основните права на детето, в това число: правото на живот в семейна среда, правото на образование, правото на здравеопазване, защита от насилие, пренебрежение и всякакви форми на експлоатация и дискриминация, право на развитие, достоен жизнен стандарт, пълноценен живот и социална интеграция на децата с увреждания. Подобрената материална база и квалифицираната работа на специалистите са фактор за бъдещо устойчиво развитие на предлаганите услуги“ – каза видинският кмет, изразявайки вярата си, че натрупаният опит на общината в сферата на социалните услуги ще допринесе за успешното реализиране на проекта.

Ценков представи екипа, който ще работи по проекта. След което думата взе Десислава Тодорова, заместник-кмет „Европейски политики и инвестиции”. В презентацията си тя представи подробно на основните и специфичните цели на проекта, на целевите групи, включени в него и дейностите, които ще бъдат реализират.

Проектът „Устойчиво развитие на услугите за социално включване в Община Видин” е на стойност 391 395,95 лв. и е с продължителност 29 месеца – до 1.12.2018 г. Той е естествено продължение на проект „Всички деца с равен старт в училище“, финансиран със заем от Международната банка за възстановяване и развитие в периода 2008-2015 г.
Сн.: Община Видин

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder