БСП иска държавата да защити интереса си във „Видахим“

БСП иска държавата да защити интереса си във „Видахим“

„Политиката, която се провежда в областта на енергетиката, несъмнено ще доведе до закриване на „Видахим”. Оттук насетне възниква въпросът с кредиторите, става въпрос за 70 млн.лв. задължения само към „Държавния резерв”, Община Видин има вземания, сигурно и други публични кредитори като НАП също. Да видим оттук насетне как държавата ще си получи вземанията и каква е идеята на правителството”, каза Михаил Миков от парламентарната трибуна днес, където разви въпрос към вицепремиера Томислав Дончев по какъв начин държавата ще защити интереса си във „Видахим”.

Според депута от БСП Лява България, трябва да се върви към процедура на несъстоятелност. „Това е най-добрият начин държавата да си защити интереса”, категоричен бе социалистът.

В същото време на заседание на Общинския съвет във Видин общинският съветник от БСП Димитър Велков попита кмета как общината ще си събере задълженията от „Видахим”.

От отговора стана ясно, че към момента комбината дължи на общината за данък сгради и такса смет 1 796 432 лв. и за събирането им ще бъдат потърсени услугите на частен съдебен изпълнител.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder