Топ вести
31.05.2020 - Позволено е провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари и изложения
31.05.2020 - Още един заразен с Коронавирус във Видин, общо 14 в страната за последното денонощие
30.05.2020 - Здравният министър издаде заповед, с която регламентира влизането в България от 1 юни
30.05.2020 - Нови 7 излекувани от Covid-19 във Видин. 14 са последните положителни проби в страната
29.05.2020 - 152 безработни лица са започнали работа през април във Видинско
29.05.2020 - Над 500 души останали без работа в област Видин през месец април
29.05.2020 - В Белоградчик отбелязаха 170 години от най-голямото въстание в Северозападна България против османското владичество(Снимки)
29.05.2020 - БАБХ и МВР разкриха нелегален обект за производство и търговия с храни в софийска област (Снимки)
29.05.2020 - Разследващи гранични полицаи са арестувани за подкуп
29.05.2020 - Спипаха близо 16 т цигарени опаковки на Дунав мост 2 (Снимки)
Осъдиха мъж, пребил пенсионер за 5 лева

Осъдиха мъж, пребил пенсионер за 5 лева

Районният съд в Елена осъди на 1 година и 5 месеца затвор при строг режим 50-годишен мъж, който пребил възрастен човек и му взел 5 лв. Присъдата е наложена на Стефан А. след споразумение с прокуратурата.

Извършителят е осъден за това, че на 9 декември миналата година в еленското село Константин влязъл в жилище на ул. „К. Рудановски” и задигнал кожен портфейл, калъф за лични документи и 5 лева. Откраднатите вещи са на възрастен мъж и са на стойност 9 лева. Пенсионерът опитал да изгони крадеца, но той го нападнал със собствения му бастун и започнал да го бие безмилостно по главата и ръцете.

От прокуратурата уточняват, че обвиняемия е осъждан вече.

Стефан А. бил безработен. Вечерта бил в заведение в центъра на Константин, където пил водка със свой познат. Около 21:00 часа, двамата си тръгнали. След като се разделили обвиняемият, под въздействие на алкохола, решил да влезе в къщата на пострадалия и да му открадне парите.

Много пъти бил ходил у тях да му извършва различни работи срещу заплащане, знаел разположението на къщата и че стареца има винаги пари в дома си и че на същата дата бил взел пенсия.

Промъкнал се в къщата през прозорец на първия етаж. Влязъл в стаята, в която спял пострадалия. Тъй като двамата се познавали от години Стефан А. наметнал на главата си дреха. В този момент възрастният мъж чул, че в стаята му влиза човек. Стефан А. се отишъл към масата, повдигал мушамата и започнал да търси пари, като тършувал навсякъде. Не проговорил през цялото време, а само превел знаци с пръсти, че иска пари. Старецът станал от леглото и се подпрял на бастуна. Стефан го взел от ръцете му и започнал да ударя с него по главата и ръцете на безпомощния старец. Възрастният мъж паднал на пода в стаята, но нападателят продължил да го налаага. След това продължил да обикаля и да търси пари, като намерил и взел мъжки портфейл с пет лева, лична карта и калъф за лични документи. Раздразнен от факта, че не открил останалите пари от пенсията, на излизане Стефан А. счупил крушката, която светела, съборил телевизора от масата и закачалка с дрехи в коридора.
Споразумението не подлежи на обжалване и има последици на влязла в сила присъда. Стефан А. е с мярка задържане под стража и е приведен в затвора.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder