Дърва „Назаем“ (Видео)

Дърва „Назаем“ (Видео)

Има ли сила, която да спре незаконната сеч?

 

Оказва се, че в 90% от случаите констатираните нарушения са с неизвестен извършител. Кой допуска това и плаща ли се такса спокойствие, екипът ни потърси отговорите.

В община Макреш явлението е всекидневно. Наказани обаче няма, хората вече са вдигнали ръце и разчитат на медиите да помогнат.

„Има някои хора, които могат да си режат, има и други които не могат. Явно начина е да се дават пари, не виждам как по друг начин,“ коментира пред камерата ни Огнян Рачев – собственик на фирма за дърводобив.

В двора на Общината има десетки конфискувани кубици с дърва и превозни средства. Уговаряме се за интервю с кмета вече седмица, а в последния работен ден на миналата седмица той изненадващо подава оставка. Решаваме да
направим проверка в останалите населени места в общината. На 15 км. от Макреш в село Подгоре, положението е още по-лошо. Баба Данка е собственик на 18 дка гора, заради бракониери в момента няма и клечка. Какъв е коментарът на институциите, може да видите в темата на „Агро тв“ тази неделя от 19:25 часа.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder