Борисов с най-висок рейтинг сред политиците

Борисов с най-висок рейтинг сред политиците

Министър-председателят Бойко Борисов е с най-висок рейтинг сред политиците у нас. Той е одобряван от 46,7%, докато 45,8% имат отрицателно отношение. Това сочат данните от проучване на „Маркет линкс” от средата на този месец.

Президентските избори може да доведат до някакви размествания, смята социологът Добромир Живков.

Резултатите за лидера на АБВ Георги Първанов са по-скоро в негативната част на скалата – 29,2% одобрение срещу 60,5% неодобрение.

Преди две години той имаше с около 15 пункта на одобрение повече.

„АБВ изпадна в политическа изолация и от центъра, и от ляво. Самата личност на Първанов има капацитет да привлече избиратели на президентския вот, но за крайна победа трудно бих заложил“, коментира социологът.

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова към момента почти два пъти надхвърля електоралния потенциал на БСП, но недоверието към нея преобладава.

Лидерите на десните формации страдат от силен негативизъм. Две трети не одобряват Радан Кънев, но 15% имат позитивно отношение, става ясно още от проучването на „Маркет линкс”.

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан е най-неодобряваният политик у нас.

Ако парламентарните избори са днес, ГЕРБ би получила подкрепа от 23,7%, БСП – 13,1%, ДПС – 5,4%, ПФ – 5,2%, АБВ – 3,5%, РБ – 3,2%, а „Атака” – 2,4%.

„ГЕРБ като управляваща партия с най-голяма електорална маса е доста балансирана като положително и отрицателно отношение. Всички други партии са с превишаващо отрицателно отношение“, коментира социологът.

„ДПС е с най-голямо неодобрение – 88,9%, следвани от ДОСТ с 83,8%. От около година сме в по-силна патриотична вълна, която неизбежно дава отражение на нагласите към тези две партии“, подчерта Живков.

Според избирателите най-важните качества за бъдещия президент на България са да мисли за народа, да е отговорен, честен, патриот и експерт.

„Ако кандидатът е достатъчно силна и разпознаваема личност и е жена, тя категорично може да бъде избрана“, прогнозира Живков.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder