МЕСТЕН ПАРЛАМЕНТ- СЕЗОН ПОРЕДЕН (ВИДЕО)

МЕСТЕН ПАРЛАМЕНТ- СЕЗОН ПОРЕДЕН (ВИДЕО)

Детските градини вкараха общината в дефицит, не са плащани обезщетения на пенсионирани учители.

И този път във Видинския общински съвет беше почти като на кино. Имаше драма, екшън, комедия, както и мистерия- за всекиго по нещо. Няколко точки от дневния ред нажежиха обстановката. Какво се превърна в ябълката на раздора, вижте…

След сливането на детските градини, вместо икономия се стигна до недостиг на средства, а причината е че масово детските заведения не спазвали законовите изисквания. А предходната власт не осъществила контрол. Над 200 деца не били обхванати от образователното министерство до миналата година. За тези деца заведенията плащали от общинската хазна. Затова сега дефицитът е над 90 хиляди лева, които днес депутатите трябваше да гласуват извънредно.
Кметът е обеден, че след реформите нещата ще бъдат наред, пари ще има във всяка детска градина, контрол също. Ще се затегне контрола и при приема, така видинските деца ще бъдат равномерно разпределени във всички детски градини, но от догодина.
И още един камък обърна тенджерата на депутатите. Градоначалникът предложи да бъдат отдаден по наем терена до Телеграф капия за търговска цел. Не се знае на кого и какво ще се търгува там, Знае се обаче, че ще има каравана. Управляващите одобриха предложението на кмета, а опозицията скочи. Коментарите вижте в репортажа.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder