Разбита е българска организирана престъпна група за трафик на жени в Германия

Разбита е българска организирана престъпна група за трафик на жени в Германия

Разбита е българска организирана престъпна група за трафик на жени с цел сексуална експлоатация в Германия, информираха МВР и прокуратурата.
Жертвите са били набирани в у нас и изпращани на сутеньори в Берлин.
Обвинения са повдигнати на четирима участници в групата. Трима от тях са задържани на 25 октомври 2016 г. при специализирана операция, осъществена едновременно в България и Германия.
На българска територия операцията била в Шумен, Търговище, Видин, Плевен, Ловеч, Русе, Разград, Пловдив, Пазарджик и Смолян.
В Пазарджик е задържан лидерът на групата, за когото в Германия е издадена е европейска заповед за арест и предстои да бъде преведен за нуждите на германското разследване. Обвинения са повдигнати и на друг участник в групата, който в момента е в български затвор, осъден по друго досъдебно производство.
В Берлин са задържани още двама българи от групата, на които местната прокуратура е повдигнала обвинения.
Германската полиция е извършила претърсвания и изземвания в две нощни заведения и няколко адреса. Иззети са компютри, мобилни телефони, наркотици и документи, доказващи престъпната дейност на групата.
При проведените процесуално-следствени действия в България са открити и иззети документи, лаптопи, флаш памети, мобилни телефони, SIM карти, златни бижута и други доказателства.

Източник:БТА

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder