Топ вести
22.06.2018 - Социалните в Норвегия отнели двумесечното бебе на млада майка
22.06.2018 - Турската опозиция с милионен митинг в Измир, подготвя по-мащабен в Истанбул
22.06.2018 - Продават „Ферари“ от 1962 г. за рекордните 45 млн. долара
22.06.2018 - Какви са щетите след пороя в монтанското село Ерден?
22.06.2018 - Конфликт за паркомясто. Кой контролира стикерите за коли на хора с увреждания?
22.06.2018 - Нов случай на избягал затворник!
22.06.2018 - Нов сезон – второ издание на фестивала за опера и балет, във Видин
22.06.2018 - „ДУНАВСКИ ДРАГАЖЕН ФЛОТ ВИДИН” АД изпълни договор за изпълнение на Проект „Добри и безопасни условия на труд 2016“, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски социален фонд.
22.06.2018 - Среща с националните шампиони по роботика, от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“, в Община Видин
22.06.2018 - Велосипедистка пострада, след удар в предна дясна врата на товарен камион
Кувейт съди МОК

Кувейт съди МОК

Кувейт заведе съдебен процес за един милиард долара срещу Международния олимпийски комитет. Искът е подаден в гражданския съд в Лозана, а обезщетението се иска за нанесени вреди от изключването на страната като член на олимпийския комитет и недопускането на катарските спортисти на игрите в Рио де Жанейро.

Преди година Кувейт бе изключен от МОК, след като бяха намерени доказателства за намеса на държавата в делата на националния олимпийския комитет. Кувейт прие закон, който даде правото на спортното министерство да контролира всички спортни организации в страната.

Законът дава право на политическите власти да отменя всяко решение на спортните федерации и дори да ги закрива.

В сряда спортният министър шейх Салман ал-Хумуд Ал-Сабах разпусна федерациите по баскетбол и джудо и обяви, че същото предстои за тези по волейбол, скуош и гимнастика. По-късно бе създаден „паралелен“ национален олимпийски комитет с президент шейх Фахад Джабер Алали Ал-Сабах. МОК вече заплаши „паралелния комитет“ със съд за непозволено използване на олимпийските символи.

Това е втори опит на Кувейт да осъди МОК за забраната за олимпийско участие. Първият иск бе заведен през юни в съда на кантона Во в Швейцария, но бе отхвърлен през август. Така кувейтските спортисти можеха да участват в Рио де Жанейро само като независими, под флага на МОК, а Фехаид ал Деехани стана олимпийски шампион на двоен трап.

Това щеше да е първа олимпийска титла на спортист от Кувейт, но заради изключването на местния олимпийски комитет, медалът няма да се води на държавата.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder