Топ вести
22.06.2018 - Социалните в Норвегия отнели двумесечното бебе на млада майка
22.06.2018 - Турската опозиция с милионен митинг в Измир, подготвя по-мащабен в Истанбул
22.06.2018 - Продават „Ферари“ от 1962 г. за рекордните 45 млн. долара
22.06.2018 - Какви са щетите след пороя в монтанското село Ерден?
22.06.2018 - Конфликт за паркомясто. Кой контролира стикерите за коли на хора с увреждания?
22.06.2018 - Нов случай на избягал затворник!
22.06.2018 - Нов сезон – второ издание на фестивала за опера и балет, във Видин
22.06.2018 - „ДУНАВСКИ ДРАГАЖЕН ФЛОТ ВИДИН” АД изпълни договор за изпълнение на Проект „Добри и безопасни условия на труд 2016“, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски социален фонд.
22.06.2018 - Среща с националните шампиони по роботика, от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“, в Община Видин
22.06.2018 - Велосипедистка пострада, след удар в предна дясна врата на товарен камион
Илияна Йотова: За България това си е наша грешка

Илияна Йотова: За България това си е наша грешка

Споразумението за реадмисия на имигранти между Европейския съюз и Афганистан е факт, обяви новоизбраният вицепрезидент на България Илияна Йотова.

„За България това си е наша грешка”, че не сме се възползвали от него, заяви тя.

Според думите й преместването на бежанците в затворени центрове близо до границата ще създаде нови точки на напрежение. „Не това е начинът, по който трябва да реагира в момента българското правителство”, каза Йотова.
Според нея нелегалните имигранти трябва да бъдат върнати в родните си страни с чартърни полети, които ще бъдат платени с парите отпуснати от ЕС. „Европейският съюз заплаща тези полети според декларацията, подписана в Кабул”, подчерта вицепрезидентът.

„Вече според европейското законодателство могат да бъдат издавани документи – разрешителни за връщане, с който час по-скоро тези хор могат да бъдат върнати там, откъдето са дошли”, допълни тя и посочи, че ако държавната администрация заработи би се справила с реадмисията до края на тази година.

„В центъра в Харманли български лекари не искат да влизат, няма и преводачи, защото от месеци не им се плаща”, каза Йотова и попита къде отиват парите от Брюксел.
Тя посочи, че лагерите от затворен тип са като тенджери под налягане и се акумулира напрежение, което в един момент избухва.

„Това, което се случи в Харманли ще ни се стори много бледа картина”, подчерта вицепрезидентът. „Аз съм била на Кале и знам какво се случи там 2014 г.”

Йотова поясни, че предложенията за промяна на регламента за бежанците от Дъблин са негативни за България. Едно от тях гласи, че имигрантите ще трябва да търсят убежище в страната, в която са влезли, дори да не са се регистрирали в нея. А според друг текст бежанците ще се връщат без запитване до българското правителство.

Тя добави, че предстои и криза с европейските фондове, тъй като Брюксел се подготвя да премине от кохезионна политика на сближаване – откъдето идват 80% от бюджетите на българските общини, към инвестиции срещу печалба след 2020г.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder