Арестуваха мъж, подготвял убийството на майка си и сестра си

Арестуваха мъж, подготвял убийството на майка си и сестра си

58-годишният Румен Кушинов готвел убийството на майка си и сестра си заради много пари, които били получени след продажбата на имот в центъра на Плевен преди повече от месец. Мъжът се почувствал ощетен, че жените отказват да поделят парите с него и замислил двойното убийство. Наказателното производство срещу него е образувано, след като в средата на миналия месец постъпил сигнал за планираното престъпление.

При разследването криминалистите установили, че Кушинов от години бил в много лоши отношения със сестра си, която във времето е подавала жалби срещу него в прокуратурата. След продажбата на имота Кушинов първо търсел наемници за мократа поръчка. После се отказал и решил сам да убие двете жени, които живеели в София.

Мъжът е бил осъждан за престъпления от общ характер два пъти. През 2009 г. изчезнала тогавашната му приятелка, която е все още в неизвестност. „След анализ на събраните доказателства преценихме, че той е способен да извърши тежкото престъпление. При претърсване на дома му в плевенското село Къшин са иззети 2 пистолета, незаконно притежавани от него. Едното оръжие е със заглушител. Експертизата е показала, че и с двата пистолета е стреляно, тоест той се е упражнявал. Кушинов е задържан, наложен му е постоянен арест. Повдигнати са му 2 обвинения: за приготовление на умишлено убийство на двете и за незаконно притежаване на оръжие. Наложен му е постоянен арест. Предотвратихме убийството на двете жени, което щеше да стане до дни, каза наблюдаващият прокурор Пламен Петков пред медии днес.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder