Депутатите приеха Закона за противодействие на тероризма

Депутатите приеха Закона за противодействие на тероризма

Парламентът прие на второ четене Закона за противодействие на тероризма. Приемането на закона започна вчера, но тъй като пленарното време за него не стигна, депутатите го приеха окончателно днес.

Някои от промените гласят, че предприятията, предоставящи обществени телефонни услуги чрез фиксирани и/или мобилни наземни мрежи, нямат право да регистрират и/или активират на името на един потребител повече от 10 СИМ карти, чрез които се предоставят предплатени телефонни услуги. Мотивацията зад тази промяна е това, че картите могат да се използват при организиране на престъпни актове.

Друга промяна сочи, че в зоната на антитерористична операция доставчиците на информационни и телекомуникационни услуги са длъжни да ги управляват в съответствие с ръководителите на акцията.

Технически или комуникационни средства в зоната на операцията, включително и носителите на информацията, съдържаща се в тях, могат да се изземват, ограничават (физически, комуникационно или информационно) или да се унищожават при необходимост от предпазване на живота и здравето на населението или на лица, участващи в операцията.

Освен това в зоната на антитерористичната операция органите на МВР военнослужещите от въоръжените сили и определените компетентни органи имат право да прилагат мерки и временни ограничения.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder