Германия започна да екстрадира бежанци

Германия започна да екстрадира бежанци

Германия екстрадира обратно в Афганистан първите 34 бежанци, чиито молби за убежище са били отхвърлени. Това се извършва в рамките на споразумението между правителствата на Германия и на Афганистан от октомври 2016 г.

Германия планира да екстрадира 12 539 афганистански бежанци, въпреки нестабилната ситуация в родината им. Според германското вътрешно министерство страната трябва да бъде напусната от около 5% от близо 250-те хиляди присъстващи в нея афганистанци. Мярката трябва да служи като опит за спиране на потока желаещи от Афганистан да достигнат Германия и да останат в страната. Върховният съд на Германия засега не е отговорил на въпроса дали експулсацията в нестабилна страна не нарушава основния закон.

Властите са се обосновали, че в големите градове на родината им сигурността е гарантирана. Междувременно процесът по депортацията на единия от бежанците е бил преустановен. Конституционният съд на Германия временно е удовлетворил искането на 29-годишен афганистанец, който е подал първата си молба за убежище преди 30 месеца. Съдът е постановил, че той не може да бъде депортиран, докато молбата му не бъде обработена.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder