Топ вести
21.04.2018 - Да избягаш от родината! Хиляди българи търсят по-добър живот в Гърция (видео)
21.04.2018 - 29 годишен влиза в надпреварата за община Макреш (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - Мария Димитрова – „Зов Нюз“ : Заплашиха ме след като направих интервю, с внука на хванатата жена с наркотици, на летището в Цюрих (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - Димитър Стоянов от „Биволъ“: Недоумявам как години наред органите на реда във Враца не предприеха нищо срещу ОПГ, разпространяваща наркотици (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - „Welcome to Loutraki“ – BG version (Темите – сезон 5 )
20.04.2018 - Премиера: Темите – сезон 5 (Екипът на предаването на гости в слънчево Лоутраки)
20.04.2018 - БДЖ предварително ще продава билети за празниците
20.04.2018 - Проведе се първото за годината заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата
20.04.2018 - Григор Димитров на полуфинал в Монте Карло
20.04.2018 - Румен Радев от Монтана: „Трябва да спрем да говорим, че Северозападът е най-бедният регион в Европа и България“
Десетки видинчани посрещнаха Новата година на пл. „Бдинци“

Десетки видинчани посрещнаха Новата година на пл. „Бдинци“

Общоградското веселие, организирано от Община Видин на площад „Бдинци” в Новогодишната нощ, събра много видинчани и гости. Празничната атмосфера започна с изпълнения на Градския духов оркестър и Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав“. По традиция, за всички присъстващи имаше парче баница и чаша с вино, осигурени от общината.
Минути преди полунощ заместник-кметът по хуманитарните дейности и социална политика Венци Пасков се обърна с приветствие към хората: „Уважами съграждани, благодаря на всички Вас, че се намираме заедно тук в тази празнична нощ на площад „Бдинци“, за да отброим заедно последните секунди до настъпването на Новата 2017 година. Това е финалът на богатата Коледно-Новогодишна програма, която Община Видин подготви. Надявам се, че малки и големи са останали доволни, за това че сме допринесли за създаването на празнична програма през целия месец декември. Тази година бе трудна и с много предизвикателства за Община Видин, но въпреки всичко, екипът на общината положи всички усилия, за да постигне високи резултати. Ние стабилизирахме финансово институцията, усвоихме много проекти по европейските и националните програми, подобрихме жизнената среда и обществения ред. Надявам се, че по същия начин ще работим и през следващата 2017 година.“ Пасков поздрави всички присъстващи от името на кмета на Община Видин Огнян Ценков и пожела: „Здраве, щастие, късмет, много светлина и уют във всяко семейство. Нека 2017 година бъде по-добра, по-благодатна и по-успешна за нашия град !“
Заместник-кметът отброи заедно с хората на площада последните десет секунди до Новата 2017 година. Настъпването й бе ознаменувано с пищна заря и наздравица. По традиция танцьорите от Ансамбъл „Дунав“ поведоха Дунавско хоро, на което се хванаха и малки, и големи.
dsc_3599

dsc_3605

dsc_3614

dsc_3616

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder