Десетки видинчани посрещнаха Новата година на пл. „Бдинци“

Десетки видинчани посрещнаха Новата година на пл. „Бдинци“

Общоградското веселие, организирано от Община Видин на площад „Бдинци” в Новогодишната нощ, събра много видинчани и гости. Празничната атмосфера започна с изпълнения на Градския духов оркестър и Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав“. По традиция, за всички присъстващи имаше парче баница и чаша с вино, осигурени от общината.
Минути преди полунощ заместник-кметът по хуманитарните дейности и социална политика Венци Пасков се обърна с приветствие към хората: „Уважами съграждани, благодаря на всички Вас, че се намираме заедно тук в тази празнична нощ на площад „Бдинци“, за да отброим заедно последните секунди до настъпването на Новата 2017 година. Това е финалът на богатата Коледно-Новогодишна програма, която Община Видин подготви. Надявам се, че малки и големи са останали доволни, за това че сме допринесли за създаването на празнична програма през целия месец декември. Тази година бе трудна и с много предизвикателства за Община Видин, но въпреки всичко, екипът на общината положи всички усилия, за да постигне високи резултати. Ние стабилизирахме финансово институцията, усвоихме много проекти по европейските и националните програми, подобрихме жизнената среда и обществения ред. Надявам се, че по същия начин ще работим и през следващата 2017 година.“ Пасков поздрави всички присъстващи от името на кмета на Община Видин Огнян Ценков и пожела: „Здраве, щастие, късмет, много светлина и уют във всяко семейство. Нека 2017 година бъде по-добра, по-благодатна и по-успешна за нашия град !“
Заместник-кметът отброи заедно с хората на площада последните десет секунди до Новата 2017 година. Настъпването й бе ознаменувано с пищна заря и наздравица. По традиция танцьорите от Ансамбъл „Дунав“ поведоха Дунавско хоро, на което се хванаха и малки, и големи.
dsc_3599

dsc_3605

dsc_3614

dsc_3616

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder