На места в България вече свикват извънредни срещи на областно ниво заради очакваното голямо застудяване

На места в България вече свикват извънредни срещи на областно ниво заради очакваното голямо застудяване

Областна даминистрация има пълна готовност за навременна и адекватна реакция при екстремни зимни условия. Бе потвърдено днес от Областния управител Ралица Добрева на извънредна среща с отговорните за пътното поддържане и сигурността и здравето на хората институции, информират от Областна администрация – Плевен.
Взети са допълнителни мерки за повишаване готовността за действие при очакваните валежи, образуване на снежна покривка и навявания през следващите дни. Общинските кметове на територията на Област Плевен са разгледали общинските планове за защита на населението при бедствия в частта, касаеща действията при обилни снеговалежи, снежни бури и заледявания.
Извършени са контролни предупреждения към диспечерските пунктове на електроразпределителното дружество, ВиК и пътното поддържане за осигуряване на допълнителни екипи за отстраняване на евентуално възникнали аварии.
Областният управител на Плевен и общинските кметове имат отговорността за извършване на своевременен контрол за качественото изпълнение на дейностите, предвидени в сключените договори за зимно почистване на пътната мрежа.
Съвместно с РЗИ са предприети допълнителни мерки за повишена готовност за транспортиране на пациенти на хемодиализа, бременни жени и тежко болни до болничници в случаи на бедствени ситуации.
Приканват се гражданите да бъдат внимателни на пътя, да тръгват на път с пълни резервоари, с топли дрехи и допълнително храна и вода.
Областният управител на Плевен е в непрекъсната връзка с кметовете на общините и отговорните институции за пътното поддържане и сигурността и здравето на хората.

Източник: Посреднк

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder