Симеон Сакскобургготски избран за специален посланик

Симеон Сакскобургготски избран за специален посланик

Симеон Сакскобургготски бе избран за специален посланик на Международната година на устойчивия туризъм за развитие. Информираха от пресофиса на Негово Величество. На 18 януари в Мадрид беше открито едно от най-големите туристически изложения в света FITUR. Предната вечер испанският крал Фелипе VI даде вечеря в чест на гостите в двореца “Ел Пардо”. На официалната церемония, в която взеха участие повече от 600 представители от различни държави, президентът на Световната организация по туризъм към ООН д-р Талеб Рифай обяви 2017 година за Международна година на устойчивия туризъм за развитие. В своето изказване той наблегна на това, че “2017 година ни дава уникалната възможност да направим така, че туризмът да бъде стълб сред 17-те цели за постигане на устойчиво развитие”. В своето приветствие към участниците новият генерален секретар на ООН Антонио Гутериш отбеляза, че “туризмът се е превърнал в стълб на икономиките и в трансформираща сила за подобряване живота на милиони хора. Всеки ден повече от 3 милиона туристи пресичат международните граници, което прави почти 1.2 милиарда годишно пътуващи в чужбина“.
Темата за устойчивия туризъм за развитие ще бъде основна и на предстоящата Генерална Асамблея на Световата организация по туризъм през м. септември в Китай, както и на закриването на международата инициатива през м. декември в Женева.
По време на церемонията Сакскобургготски беше обявен за един от 5-мата Специални посланици на Международната година на устойчивия туризъм за развитие. Освен него това са: Нейно Превъзходителство г-жа Елън Джонсън Сърлийф, президент на Либерия, президентът на Union Pay- Хуайонг Ге , д-р Талал Абу-Газале, председател на влиятелната в арабския свят организация за образование “Талал Абу-Газале” и д-р Михаел Френзер-президент на Федералната асоциация на германската туристическа индустрия.
В качеството си на Специален посланик Негово Величество е поканен да вземе участие в редица срещи, дискусии и международни форуми, разпространяващи идеята за устойчиво развитие в туризма.

Източник: Focus news

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder