Румен Радев поздрави Доналд Тръмп по повод встъпването му в длъжност

Румен Радев поздрави Доналд Тръмп по повод встъпването му в длъжност

Румен Радев поздрави Доналд Тръмп по повод встъпването му в длъжност като президент на Съединените американски щати. Президентът Румен Радев пожелава здраве и успехи на своя американски колега във високоотговорната му мисия. Това информираха от прессекретариата на държавния глава.
„Ползвам се от този специален повод, за да отбележа с удовлетворение достигнатото ниво на приятелство и стратегическо партньорство между България и САЩ, което е от важно значение за укрепване на сигурността и просперитета и за засилване на връзките между нашите два народа“, се казва в писмото на Румен Радев.
Българският президент обърна внимание, че нашата страна високо цени съюзническите отношения със Америка в сферата на сигурността и отбраната.
„Вярвам, че като президенти ще работим за задълбочаването на икономическите отношения и културния диалог между нашите две страни. Надявам се положителната динамика на нашето сътрудничество да продължи и в бъдеще, за да надградим постигнатото и да разгърнем потенциала на двустранните отношения в приоритетни области от взаимен интерес като науката и образованието“, се казва още в писмото на Държавния глава до президента Доналд Тръмп.

Източник: Focus news

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder