Топ вести
21.04.2018 - Да избягаш от родината! Хиляди българи търсят по-добър живот в Гърция (видео)
21.04.2018 - 29 годишен влиза в надпреварата за община Макреш (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - Мария Димитрова – „Зов Нюз“ : Заплашиха ме след като направих интервю, с внука на хванатата жена с наркотици, на летището в Цюрих (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - Димитър Стоянов от „Биволъ“: Недоумявам как години наред органите на реда във Враца не предприеха нищо срещу ОПГ, разпространяваща наркотици (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - „Welcome to Loutraki“ – BG version (Темите – сезон 5 )
20.04.2018 - Премиера: Темите – сезон 5 (Екипът на предаването на гости в слънчево Лоутраки)
20.04.2018 - БДЖ предварително ще продава билети за празниците
20.04.2018 - Проведе се първото за годината заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата
20.04.2018 - Григор Димитров на полуфинал в Монте Карло
20.04.2018 - Румен Радев от Монтана: „Трябва да спрем да говорим, че Северозападът е най-бедният регион в Европа и България“
Учени направиха важна крачка към операцията по присаждането на глава

Учени направиха важна крачка към операцията по присаждането на глава

Италианският хирург Серджио Канаверо и екипът му публикуваха снимки на сраснали се неврони в „половинките“ на гръбначен мозък на мишки, което приближава учените към най-важната им задача – присаждане на глава, съобщи Neural Regeneration Research. „В документа присъстват научни доказателства за това, което преди половин година се смяташе за невъзможно. Днес това е в миналото и постижението открива широки перспективи в лечението на редица заболявания. Както и преди – изследването протича открито и възможността да се представят текущите резултати е много вдъхновяващо“, каза Валери Спиридонов, който е първият кандидат за присаждане на глава.
В края на 2015 година Серджо Канаверо съобщи създаването на амбициозният проект HEAVEN/AHBR, чиято цел е присаждането на глава на доброволец към донорско тяло, като за целта се съединят гръбначния и главният мозък с помощта на особена процедура, наречена „протокол GEMINI“.
На призива на италианския хирург откликна руският програмист Спиридонов, който е прикован към инвалидна количка заради дистрофия на мускулите, причинена от тежко генетично заболяване.

Източник: Actualno.com

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder