Учени направиха важна крачка към операцията по присаждането на глава

Учени направиха важна крачка към операцията по присаждането на глава

Италианският хирург Серджио Канаверо и екипът му публикуваха снимки на сраснали се неврони в „половинките“ на гръбначен мозък на мишки, което приближава учените към най-важната им задача – присаждане на глава, съобщи Neural Regeneration Research. „В документа присъстват научни доказателства за това, което преди половин година се смяташе за невъзможно. Днес това е в миналото и постижението открива широки перспективи в лечението на редица заболявания. Както и преди – изследването протича открито и възможността да се представят текущите резултати е много вдъхновяващо“, каза Валери Спиридонов, който е първият кандидат за присаждане на глава.
В края на 2015 година Серджо Канаверо съобщи създаването на амбициозният проект HEAVEN/AHBR, чиято цел е присаждането на глава на доброволец към донорско тяло, като за целта се съединят гръбначния и главният мозък с помощта на особена процедура, наречена „протокол GEMINI“.
На призива на италианския хирург откликна руският програмист Спиридонов, който е прикован към инвалидна количка заради дистрофия на мускулите, причинена от тежко генетично заболяване.

Източник: Actualno.com

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder