Митничари в района на Дунав мост 2 открили близо 100 кг тютюн за наргиле без бандерол

Митничари в района на Дунав мост 2 открили близо 100 кг тютюн за наргиле без бандерол

Митнически служители от мобилен екип на Митница Лом са открили 96 кг тютюн за наргиле в кашони с кроасани. От Агенция „Митници” съобщиха, че нелегалната пратка е иззета от камион с българска регистрация, превозващ палети с различни стоки за страни от Европейския съюз. Митнически мобилен екип спрял товарния автомобил за проверка в района на Дунав мост 2 Видин – Калафат около полунощ. При извършената проверка, митническите служители установили, че един от палетите с кроасани съдържа тютюн за наргиле в пакети по един килограм с марка „Ал Факир” без български акцизен бандерол. Пакетите с тютюн са били поставени на дъното на хартиени кашони под подредени отгоре кроасани.
Иззети са общо 96 кг тютюн за наргиле без български акцизен бандерол и без придружаващи документи за обезпечаване плащането на дължимия акциз. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница Лом.
От Агенция „Митници” посочиха, че само преди дни, митническите служители от Митница Лом са задържали в района на Дунав мост 2 други 60 кг нелегален тютюн за наргиле от същата марка, укрити в запечатани метални консерви без надписи и етикет.

Екип „Видин Вест“

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder