Общините Грамада и Чупрене ще ремонтират общински сгради по „Красива България“

Общините Грамада и Чупрене ще ремонтират общински сгради по „Красива България“

С Решение №1/01.03.2017 г. на Управителния съвет на Проект „Красива България“ са одобрени 44 обекта за финансиране и реализация през настоящата година. Два от проектите са на Общини в област Видин.
Община Грамада ще получи средства за въвеждане на мерки за енергийна ефективност и реконструкция на сградата на общинската администрация. Проектът е на стойност 95 000 лв., като половината средства са собствено участие на Община Грамада. Сред предвидените дейности е ремонт, във връзка с енергийната ефективност, подмяна на дограма, нова отоплителна инсталация, енергоспестяващо осветление.
Със средства от „Красива България“ Община Чупрене ще има възможност да изпълни проект за въвеждане на енергоефективни мерки в сградата на Кметство – с. Репляна. Общата стойност на изготвения проект е близо 98 хил. лв. с ДДС и включва: саниране на цялата сграда с топлоизолация; топлоизолация на тавана с минерална вата; Външна минерална мазилка; подмяна на дограмата – прозорци и външни врати, като се изключват подменените до момента; ремонт на покрива – подмяна на керемидите, измазване комините; вътрешно боядисване на стаи и коридори; циклене и лакиране на паркета; настилка от гранитогрес на стълби, входно фоайе и тераса; подмяна на старите осветителни тела и др. В сградата на кметството са разположени и пенсионерският клуб, библиотеката и зала за тържества, която се ремонтира със средства на Общината.
Общата стойност на одобрените за финансиране проекти по „Красива България“ за цялата страна е около 6,9 млн. лв. за 44-те обекта. 2 987 114 лева се осигуряват по „Красива България“. Останалата част е съфинансиране от страна на Общините. С реализирането на проектите ще се ремонтират и обновят детски ясли и градини, училища, читалища, музеи, обществено-административни сгради, центрове за социални услуги и здравеопазване. От „Красива България“ подчертават, че с изпълнението на одобрените 44 обекта се очаква постигане на обща заетост в строителството на най-малко 550 лица, в т.ч. най-малко 220 регистрирани в дирекциите „Бюро по труда“ безработни, както и професионално обучение на най-малко 108 регистрирани в Бюрата по труда безработни лица чрез провеждане на 9 квалификационни курса при 9 от обектите.

Екип:“Видин Вест“

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder