Топ вести
21.04.2018 - Да избягаш от родината! Хиляди българи търсят по-добър живот в Гърция (видео)
21.04.2018 - 29 годишен влиза в надпреварата за община Макреш (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - Мария Димитрова – „Зов Нюз“ : Заплашиха ме след като направих интервю, с внука на хванатата жена с наркотици, на летището в Цюрих (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - Димитър Стоянов от „Биволъ“: Недоумявам как години наред органите на реда във Враца не предприеха нищо срещу ОПГ, разпространяваща наркотици (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - „Welcome to Loutraki“ – BG version (Темите – сезон 5 )
20.04.2018 - Премиера: Темите – сезон 5 (Екипът на предаването на гости в слънчево Лоутраки)
20.04.2018 - БДЖ предварително ще продава билети за празниците
20.04.2018 - Проведе се първото за годината заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата
20.04.2018 - Григор Димитров на полуфинал в Монте Карло
20.04.2018 - Румен Радев от Монтана: „Трябва да спрем да говорим, че Северозападът е най-бедният регион в Европа и България“
Откриха най-стария череп на човекоподобно същество

Откриха най-стария череп на човекоподобно същество

Археолози откриха най-старият череп на човекоподобно същество, в Иберийския полуостров, живял през средния плейстоцен. Преди това еволюционната история на предшествениците на човека в Европа през този период е много противоречива заради малкото фосилни находки и несигурната им датировка.
Възрастта на открития череп е могла да бъде установена точно благодарение на датировката на седиментите и сталагмитите, в които е открит.
Нахотката, открита през 2014 гоодина в Ароейра, има сходни анатомични черти с други вкаменелости от същия период, намерени в северна Испания и южната част Франция и Италия. Този череп увеличава анатомичното разнообразие на вкаменелостите от човекоподобни от този период в Европа и показва, че населението е имало различни комбинации морфологични характеристики. Не се знае какъв е полът, нито видът на индивида, на който е бил черепът, но износването на двата намерени на него зъба, показват, че се касае за зрял индивид. Той показва типични морфологични белези на същество, което би могло да е предшественик на неандерталеца, включително силно развитите надочни дъги. На мястото, където е открит, са намерени и примитивни каменни инструменти, издялани с помощта на друг камък.

Източник: National geographic

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder