Голям интерес към проект “Твоят час” в училищата в Кула, Ружинци, Ново село, Бойница и Раковица

Голям интерес към проект “Твоят час” в училищата в Кула, Ружинци, Ново село, Бойница и Раковица

Пред ученици и преподаватели екипът на Областен информационен център-Видин презентира европейски програми за младежко предприемачество и развитие

Голям интерес и висок процент включили се ученици в проект “Твоят час”, финасиран от ОП НОИР, има в училищата в Кула, Ружинци, Ново село, Бойница и Раковица. Това констатира екипът на Областен информационен център-Видин при информационните си срещи в тези учебни заведения през изминалата седмица. В СУ „В. Левски“ – гр. Кула от 245 общо ученика в училището, в проекта са включени 196; в СУ „Н. Й. Вапцаров“ – с. Ружинци в извънкласните форми, финансирани от проекта участват 135 ученика от общо 200 в училището; 80 ученика от СУ „Св. Св. Кирил и Методий – с. Ново село се възползват от възможностите на проекта от общо 170 в учебното заведение; 57 ученика, от общо 64 в училището, са обхванати по проект „Твоят час“ в ОУ „В. Левски“ – с. Бойница; много висок процент ученици, включени в извънкласните форми по проекта, има и в ОУ „Хр. Ботев“ – с. Раковица – 36 ученика, от общо 46 учещи се в училището. СУ „В. Левски“ – гр. Кула работи активно и по програма „Еразъм“, като чрез участието си в два проекта си партнира и обменя опит с училища от Франция, Германия, Норвегия, Турция и др.
Информационните срещи на екипа на ОИЦ-Видин са част от цикъл от събития, насочен към учeници и преподаватели на тема: „Европейски програми за младежко предприемачество и развитие на ЕСФ в Област Видин“. Това е първият цикъл на Центъра насочен изцяло към тези целеви групи, като целта е Областен информационен център-Видин да разшири още повече работата си с младите хора, да разшири взаймодействието си с училищата и дейността му да обхване цялостно всички учебни заведения на територията на област Видин.
При висок интерес и над 100 участника в училищата в Кула, Ружинци, Ново село, Бойница и Раковица управителят на ОИЦ-Видин Мариела Савкова и експертът в Центъра Цветомир Ценков презентираха възможностите за младите хора по Оперативни програми „Наука и образование за интелигентен растеж“, „Развитие на човешките ресурси“, както и по програма „Еразъм“. На младежите и техните преподаватели бяха презентирани и целите, задачите и предизвикателства пред предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС.
Екипът на ОИЦ-Видин представи и двата съвместни конкурса на Центъра и Община Видин за млади хора от 12 до 25–годишна възраст на тема “Европа в моя регион”. Участниците в конкурса ще могат да се съревновават с есе или със снимка по темата, които да изпратят по електронната поща или да донесат на място в офиса на ОИЦ-Видин до 5 май 2017 г. Награждаването на победителите ще се състои на 12 май в крепостта „Баба Вида“. Регламента и сроковете на конкурса ще бъдат публикувани на фейсбук-страницата на областния информационен център, бе посочено още на срещите, като участващите в тях млади хора бяха приканени да се включат в съревнованието, както и в отбелязването на 60-годишнината на ЕСФ на 12 май във Видин.

Цикълът от срещи с останалите учебните заведения от общините от област Видин ще продължи в периода 28 март-6 април по следния график:

Община Димово, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Димово, 28 март, 13,30-14,15 ч.;

Община Чупрене, ОУ „Акад. М. Димитров“ – с. Чупрене, 29 март, 13,30-14,15 ч.;

Община Брегово, СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Брегово, 3 април, 13,30-14,15 ч.;

Община Белоградчик, СУ „Хр. Ботев“ – гр. Белоградчик, 4 април, 13,30-14,15 ч.;

Община Грамада, СУ „Хр. Ботев“ – гр. Грамада, 5 април, 13,00-13,45 ч.;

Община Видин, зала на Общински съвет-Видин, гр. Видин – среща с всички училища от гр. Видин и гр. Дунавци, 6 април, 13,30-14,30 ч.;

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ОИЦ-Видин

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder