Колко струва гласът на българина?

Колко струва гласът на българина?

Сигналите подадени до момента са основно нарушения при упражняване на вота на гражданите, заявиха от ЦИК.
Жалби за търговия с вот са подадени във Видин, като схемата за купуването е чрез застъпници. Мизата за глас е 40 лева и храна, ако пък от своя страна застъпниците водят хора да гласуват, те ще получат по 30 лева. Информацията е получена от разследване на БТВ.
Арести в Плевенско: Около 30 души от Долни Дъбник са задържани. Цената на глас в областта е 30- 40 лева. В повечето случай при въпрос от къде са парите, отговорът е лични средства или даване на пари назаем.
Една от подадените жалби към РИК Кърджали за това, че кметът на село е бил секция за дълъг период под пред текст, че поправя кафе машината в секцията. В Кърджали можем да станем свидетели на турска реч в секциите и около тях, което нарушава правилото са комуникация на български език в избирателните секции. Тук преди дни екип на БТВ, срещнал хора, които раздават фиданки на местните жители.
В Бургаско мизите за глас са от 20 до 50 лева, но на места достигат и до 100 лева на глас. Според екип на БТВ предлагането на гласове тече по бензиностанции и фризьорски салони.
Във Варна изборния ден тече спокойно, без проблеми, като около 9 % са гласувалите в областта.
В пловдивския квартал Столипиново избирателната активност е много ниска. Сигнали за купуване на гласове тук няма, но масово избирателите не знаят как са направили своя избор. Тук по традиция се жителите се активизират в следобедните часове.

Екип: ВидинВест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder