Международен турнир по канадска борба „BELOGRADCHIK OPEN 2017“

Международен турнир по канадска борба „BELOGRADCHIK OPEN 2017“

Белоградчик бе домакин на Осмия традиционен международен турнир по канадска борба „Belogradchik open 2017“. Организатори са Българската федерация по канадска борба и община Белоградчик.
На официалната церемония по откриването присъстваха служебният министър на спорта Даниела Дашева, Борис Николов – кмет на община Белоградчик, Асен Хаджитодоров – председател на Българската и световната федерация по канадска борба, Антоанета Станева – директор Дирекция в спортното министерство и братята Милен и Тодор Бъзински.
Господин Хаджитодоров благодари на министър Дашева за проявения интерес към спортния форум, на домакините в лицето на кмета Борис Николов за предоставените прекрасни условия за състезанието, връчи подаръци на гостите и обяви, че наградният фонд възлиза на 8 хил. лв.
Министър Дашева приветства прекрасната инициатива, превърнала се в традиция, и вече осем години в един, макар и не голям град, да се провеждат състезания на националния отбор по канадска борба.
Кметът на общината Борис Николов приветства гостите и участниците в международното състезание и им пожела успех.


В продължение на два дни, над 80 участници се включиха в международната спортна проява, сред които и световните шампиони Красимир Костадинов, Сашо Андреев, Стефан Ленгаров, Цветан Гашевски, Христо Делиджаков и Димитрина Димитрова, които заедно с Валентин Господинов и Мартин Додов са и многократни европейски шампиони. Освен столичните клубове участваха и тези от Пловдив, Благоевград, Горна Оряховица, Добрич, Силистра, Тутракан, Козлодуй и с. Селановци. Събитието е генерална проверка на националите преди началото на европейското първенство по канадска борба в гр. Катовице, Полша, от 13 до 21 май тази година.
В състезанието взеха участие и представители на Р. Сърбия, а Ненад Смилкович и Владимир Савич завоюваха две трети места в състезанията с лява и дясна ръка до 90 кг. и спечелиха бронзови медали. Домакините се представиха с двама участника – Даниел Янков и Питър Ачков.
След много голямата конкуренция в категориите и разгорещените схватки между участниците Димитрина Димитрова стана абсолютен победител при жените и и за лява, и за дясна ръка. След нея се наредиха Виктория Георгиева и Ина Банева
Красимир Костадинов бе абсолютният победител и в двете състезания без загубена среща и носител на купата „Belogradchik open 2017“. Той е състезател на клуба в Тутракан. На второ място се класира Сашо Андреев от същия клуб.

Екип ВидинВест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder