Шестима българи бяха заловени при трафик на мигранти

Шестима българи бяха заловени при трафик на мигранти

От Апелативна прокуратура – Бургас съобщиха, че шестима българи са заловени да подпомагат незаконното преминаване на чуждестранни граждани през територията на страната.
Един от задържаните е Георги Панчев на 28 години от Карнобат, на когото е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“. Останалите са Димитър Стоянов на 43 години от община Карнобат, Филип Боянов на 30 години от Средец, Ради Гарджев от Карнобат, Дарина Косева на 32 години от Бургас и Андрей Тодоров на 33 години от Средец. Срещу петимата е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 72 часа, като предстои внасяне на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, уточни Любомир Петров, административен ръководител на прокуратурата.
Лицата са задържани за извършване на престъпната дейност на 23 и 24 април. Те са превозвали с два леки автомобила 10 чуждестранни граждани. Образувани са две отделни досъдебни производства, като двама от тях са признали вината си. Повдигнато е обвинение по чл. 281 от НК за подпомагане преминаване на 10 чуждестранни граждани през територията на България.
Мигрантите са седем лица от Ирак, двама от Афганистан и един от Пакистан. За деянието се предвижда затвор от 1 до 6 години и глоба от 5 000 до 20 000 лева.
В момента се разследват други предходни деяния на задържаните лица за периода 2015 – 2017 година.

Източник: Труд

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder