Загиналите при катастрофата край Разград са трима свещеници

Загиналите при катастрофата край Разград са трима свещеници

Трима свещеници са загиналите при зверската катастрофата край Разград тази нощ. Единият от загиналите е игуменът на Басарбовския манастир архимандрит Антоний, с него са пътували йеродякон Софроний, също от Басарбовския манастир и свещеник Венелин Попов, ефимерий в русенското село Нисово.
Тежкият инцидент е станал около 23:00 ч. снощи на околовръстния път на Разград. На километър след мотел „Пътна среща“ преди разклона за Кубрат автомобил „Форд Фокус“ излязъл от пътя и катастрофирал. От удара колата се разцепила и се запалила.
Часове наред телата на загиналите в пожара, последвал катастрофата, останаха неидентифицирани. Аутопсията на останките обаче потвърдила съмненията, че загиналите са духовни лица.
Освен това край колата имало части от кръстове и църковна утвар, ключове от църковни двери, както и калимавка, каквито носят православните свещеници.
Двама души загинаха в катастрофа между селата Овчарово и Паскалево
Автомобилът е собственост на 42-годишен свещеник от Басарбовския манастир. По данни на игумена на манастира той заедно с 35-годишен свещеник се връщали от погребение на свой колега в Поморие.
Продължават процесуално-следствените действия под ръководството на Окръжната прокуратура в Разград за установяване на причините и самоличността на загиналите.

Източник: ДарикНюз

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder