Топ вести
24.01.2022 - Българската народна банка пуска в обращение медна възпоменателна монета на тема „100 години от рождението на Стоянка Мутафова“
24.01.2022 - 2,5 % лихва за кредити от ДФЗ за инвестиции в селското стопанство
24.01.2022 - Министър-председателят Кирил Петков свиква Съвета по сигурността
24.01.2022 - 860 машини обработват републиканските пътища
24.01.2022 - НОИ изплаща еднократната добавка от 75 лева на 694 643 пенсионери от 1 февруари
24.01.2022 - Министър Събев се среща с колегите си от Северна Македония, Турция и Румъния за по-бързото придвижване на пътници и товари
24.01.2022 - Районен съд – Монтана наказа с 1 година „Лишаване от свобода“ условно ученик в 12 клас
24.01.2022 - Системното място на НИМХ е там, където се използва неговата експертиза
24.01.2022 - МИНИСТЪР АТАНАСОВ: „ГОЛЯМАТА КАРТИНА ЩЕ Е НА ФОКУС, ЗАЩОТО ИСКАМЕ ДА СВЪРШИМ РАБОТА, КОЯТО ДА СЪЗДАДЕ ЕДНА СТАБИЛНА ОСНОВА“
24.01.2022 - УЧЕНИЦИТЕ В СОФИЯ, ОБЛАСТИТЕ БУРГАС И БЛАГОЕВГРАД ЩЕ УЧАТ ОНЛАЙН ОТ ДНЕС
Постановката „Ало, ало“ на сцената в Кула

Постановката „Ало, ало“ на сцената в Кула

Колоритните образи от комедийния сериал заиграха на голямата сцена в Народно читалище „Просвета-1882“ Кула. Представлението е едно от поредицата културни събития, посветени на 135-годишнината на читалището. Постановката „Ало, ало“, по сериала на Джеръми Лойд и Дейвид Крофт, е дело на самодейния театрален състав към читалището в Кула с режисьор Ирина Флорова – Капелова – директор на Видинския драматичен театър „Владимир Трендафилов“. Зажаднялата за забавления публика в Кула се смя от сърце и бурно аплодира актьорите.
След представлението режисьорът г-жа Капелова поздрави самодейците за добре свършената работа. Честити 135 – годишнината на читалището и пожела така както в миналото то е било средище на културата, да продължи и в бъдеще тази своя дейност.
Освен театралната постановка празничната програма включва вече провелия се Традиционен първоаприлски концерт, посветен на деня на шегата, с много закачливи скечове, шеговити песни и танци.
И още:
Празник посветен на 1 юни – ден на детето, който ще протече със забавни игри и награди за най-малките.
24 юни – Еньовден, отбелязва се с пресъздаване на народния обичай „бране на билки“. Народът смята, че билките на този ден имат особено лечебна сила. За това на този ден жени от Кула, облечени в народни носии, обикалят покрайнините на града и събират треви и билки. Сплитат венец от тях, след което деца и граждани минават под него за здраве и берекет.
Празненствата завършват на 30 юни с голям празничен концерт, в който ще вземат участие част от съставите на читалището: Женски народен хор „Кулчанки“ с ръководител Генчо Генчев; Танцов състав за народни танци „Кулчане“ с ръководител Радка Целова; Състав за художествено слово с ръководител Маргарита Вълчева; Танцов състав за модерни танци с ръководител Таня Тошева и Оркестър на Братя Перови.


Екип ВидинВест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder