Видинчанин е задържан в ареста за телефонна измама

Видинчанин е задържан в ареста за телефонна измама

42-годишен видинчанин е задържан в полицейския арест за телефонна измама. 17-годишно момиче подаде сигнал в РУ – Видин, че е станала жертва на телефонна измама. Тя предала на непознат семейни спестявания и бижута (2070 лева, 195 евро, 22 щатски долара, златни пръстени, медальони и гривна), след като била убедена в телефонни разговори, че участва в полицейска операция за установяване на престъпна група, занимаваща се с измами в областния град.
В хода на разследването, на изхода на Видин, служителите на реда спрели за проверка лек автомобил „Ауди”, управляван от 42-годишния видинчанин. Полицейските служители претърсили колата и открили и иззели парите и бижутата. Мъжът е задържан, а работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.
Служителите на ОД МВР-Видин отново напомнят: Не давайте пари и ценности, поискани по телефон от непознат. Полицията не търси финансово съдействие от гражданите за задържането на извършители на престъпления. Получите ли телефонно обаждане с подобно искане, сигнализирайте на тел. 112, на полицейския си инспектор или в най-близкото поделение на МВР.

Екип ВидинВест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder