Русия води преговори с България за „Турски поток“

Русия води преговори с България за „Турски поток“

Русия води преговори с България и други държави от Европа, за да се определи точката, където ще влиза второто трасе на „Турски поток“, съобщи руският премиер Дмитрий Медведев. Премиерът на Русия участва в юбилейната 25-та среща на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество. Страната ни е представена на форума от вицепрезидента Илияна Йотова.

Дмитрий Медведев припомни, че планираното второ трасе на „Турски поток“ предвижда снабдяването с газ на европейските държави. „Сега ние в рамките на преговорите, които се водят с редица европейски държави, определяме къде е най-добре да бъде точката на входа в Европа“, изтъкна Медведев. Според него „има различни предложения, преговори се провеждат в редица европейски страни, като Гърция и България, така че (по-нататъшното) развитие може да бъде разнопосочно“, добави руския премиер.

„При вземането на решение по този въпрос трябва да бъдат анализирани преди всичко икономическите фактори, защото газопроводът не е политически проект, той е изцяло икономически проект“, допълни още Дмитрий Медведев. След като бъде определена точката на влизане на тръбопровода в Европа, „ще може да се включат и възможностите на други европейски държави“, каза премиерът.

Източник: ECON.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder