Участниците в контрабандата на рекордно количество хероин през Дунав мост 2 остават в ареста

Участниците в контрабандата на рекордно количество хероин през Дунав мост 2 остават в ареста

В неделя служителите на реда хванаха рекордните над 400кг хероин на Дунав мост 2

Съдът е уважил искането на Окръжна прокуратура – Видин за постановяване на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо задържаните във връзка с разкрития неотдавна опит за прекарване през границата, на пропускателния пункт на Дунав мост 2, на рекордното количество хероин на стойност над 63 млн. лв. От Апелативна прокуратура – София съобщиха, че двамата обвиняеми са К. Милков – шофьорът на ТИР-а, в който е открит наркотикът, и П. Малчев, който е изпращачът на стоката.
Досъдебното производство срещу двамата се води за извършени от тях престъпления по чл. 242, ал. 2 и по чл. 354а, ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. Високорисковото наркотично вещество – хероин, в количество на 423 кг, разпределен в 400 пакета, беше открито около 05:30 ч. на 20 май по време на проверка на ТИР на Дунав мост 2. Същия ден е извършен обиск и изземване от П. Малчев, както и претърсване и изземване от МПС – лек автомобил БМВ, управляван от същото лице. В полиетиленово пликче в колата са открити четири пачки с банкноти на обща сума 33 000 евро.
От Апелативна прокуратура уточниха, че е установено, че на 19 май е имало комуникация по телефон между изпращача на стоката и шофьора на ТИР-а, което на този ранен етап на разследване сочи за наличие на връзка между двамата. Съдът е приел доводите на прокурора, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че Милков и Малчев в съучастие са извършили престъпленията, в които са обвинени. Налице е реална опасност те да се укрият или да извършат друго престъпление.
Разследването по случая продължава.
Нов рекорд на Дунав мост 2 ! Задържаха 400 кг хероин на стойност над 63 млн.лв (Видео)
Екип:“Видин Вест“

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder