Топ вести
16.11.2018 - Хората от Бойница към депутати от БСП: Общината ни е най-бедната в ЕС. Подкрепяме предложенията във „Визия за България“ за решаване на проблемите ни
16.11.2018 - УКРАЙНА БЕ ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЕНА НА VII ФОРУМ НА ДУНАВСКАТА СТРАТЕГИЯ НА ЕС В СОФИЯ
16.11.2018 - Валери Симеонов подаде оставка!
16.11.2018 - Посоки Северозапад: В държавата на мутрите винетката, годишният данък и застраховките са по-скъпи от колата
16.11.2018 - Спешна проверка на МВР заради разлепени плакати във Видин, уличаващи униформен
16.11.2018 - 70 годишен дядо изгоря в дома си
15.11.2018 - Заради готвените протести в неделя, полиция и Общината във Видин на съвещание
15.11.2018 - Посоки Северозапад: Защо България се тресе от протести, а Видин спи?
14.11.2018 - Полицията във Видин пресече незаконна сеч край Раковица
13.11.2018 - След обвиненията: Говори ръководството на болницата във Видин (видео)
Държавата ограничава свободното движение на мигранти у нас

Държавата ограничава свободното движение на мигранти у нас

Държавната агенция за бежанците е предложила на Министерския съвет приемането на решение, с което да се ограничи свободното движение на мигранти, които са кандидатствали за предоставянето на бежански статут у нас.
Това става ясно от публикуваната документация за обществено обсъждане, входирана с доклад на вицепремиера и външен министър Екатерина Захариева. От представени карти се вижда, че на бежанците се налага ограничение да се приближават на 30 км от държавните граници на страната.
Зоните на движение на чужденците, които са потърсили закрила, са в рамките на районите около регистрационно-приемателните центрове на ДАБ в София, Харманли, с. Баня и с. Пъстрогор, става ясно още от приложените карти. След превръщането на центъра в с. Пъстрогор от „открит“ тип в „закрит“, което се очаква да стане през юли месец, необходимостта от тази конкретна зона за движение ще отпадне.
Предложеното решение е във връзка с изпълнение на задълженията на Държавната агенция за бежанците по Закона за убежището и бежанците и има за цел подобряване на административния контрол по време на производството за предоставяне на международна закрила.
Налагането на ограничителни зони за движение на мигрантите, докато им се разглеждат молбите за предоставяне на статут, ще позволи и прилагането на новите законодателни разпоредби, според които заловените извън разрешената зона, ще бъдат привеждани в центрове от „закрит“ тип.

Източник: Darik News

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder