Задържаха трима души за кражба на коли

Задържаха трима души за кражба на коли

Криминалисти от ОДМВР, РУ – Монтана и Лом задържаха 3-ма криминално проявени мъже, уличени в извършването на 4 кражби на леки коли в Монтана и столицата. На 28 май, след получена информация, около 17.00 часа в имот в гр. Вълчедръм, обитаван от лице с инициали Й. М. (на 55 г.) от същия град, служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД МВР и сектор „Криминална полиция“ при РУ Монтана и РУ Лом задържат криминално проявените и осъждани лица с инициали Й. М., Р. С. (на 25 г.) от Монтана и Д. Р. (на 29 г.) от гр. София, стоящи в непосредствена близост до укрит под навес лек автомобил „Фолксваген Голф“ без регистрационни табели. Превозното средство е откраднато същата нощ от ж.к. „Плиска” в гр. Монтана и е обявен за общодържавно издирване. При извършения оглед в непосредствена близост до автомобила в дървен шкаф са намерени и иззети 2-те регистрационни табели с монтанска регистрация, както и множество документи, свързани с автомобила. При последвалите процесуално-следствени действия в съседено жилище, ползвано от лицето с инициали Й. М., е намерен укрит лек автомобил „Фолксваген Голф“ без регистрационна табела, обявен за общодържавно издирване с телеграма от 14 май 2017 гoдина като противозаконно отнет от гр. Монтана, за което е образувано досъдебно производство в РУ Монтана.
В резултат на проведени оперативно-издирвателни мероприятия е констатирано, че лицата с инициали Й. М., Р. С. и Д. Р. са извършители на противозаконните отнемания на леките от автомобили от гр. Монтана. Те са уличени и като съпричастни в противозаконни отнемания на още два леки автомобила през месец май от гр. София. При претърсване в двора на частен дом в гр. Вълчедръм е намерен лек автомобил „Фолксваген Голф“ със софийска регистрация, който се издирва от 6 май 17 г. като противозаконно отнет от гр. София. При претърсване в стопански двор в с. Якимово е намерена рама от лек автомобил „Фолксваген Голф“, обявен за общодържавно издирване от 18 февруари 2017 г., като откраднат от гр. София. В жилището на Р. С. в гр. Вълчедръм са открити и иззети 5.09 грама амфетамин.
Тримата мъже са задържани за срок от 24 часа в помещения за задържане в РУ Монтана. Работата по документиране на престъпната дейност на лицата продължава РУ Монтана. Образувани са досъдебни производства в РУ Монтана и РУ Лом.

Източник: Focus news

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder