Условна присъда за фалшифициране на документи

Условна присъда за фалшифициране на документи

Няколкогодишно разследване под наблюдението на Районната прокуратура във Велико Търново, при което са събрани над 10 000 страници с материали, отива в архивите. Преди дни делото срещу бизнесменът Веселин Стоянов и съдружничката му Виолета Иванова приключи, като наказателното производство срещу първия е прекратено, а дамата е осъдена условно.
Преди години срещу двамата частни продавачи на дървесина започва разследване – първоначално за измама, но поради липса на доказателства преминава в документи престъпления.
Според прокуратурата в складовата база на фирмата на Стоянов и Иванова във Вонеща вода съдружниците преправят документи в различни варианти на отчитане на дърводобив в държавното лесничейство и в държавната дивечовъдна станция. Третият вариант е бил за собственика, ползвател на дървесината, в случая търновска фирма. Там доставените и описани в документите количества дървесина са едни и същи. Разликите обаче са засечени при отчетите в ДЛС „Болярка” и лесничейството. Разследването не е успяло да докаже облагата от разликите в индиговите екземпляри – дали става въпрос за сеч в чужди гори или за продажба на повече дървесина от реално закупеното с превозни билети. Така наказателното производство срещу мъжа е прекратено а на подсъдимата скамейка застава само Иванова.
Преди дни Районният съд във Велико Търново постановява за Виолета Иванова наказание от една година и четири месеца лишаване от свобода, чието изпълнение да бъде отложено за срок от три години. Тя е призната за виновна в това, че в периода 04.08.2008 година – 26.09.2009 година в село Вонеща вода и в град Велико Търново, действайки при условията на продължавано престъпление, в съучастие със Стоянов е преправила съдържанието на 92 официални документи, в които удостоверила неверни обстоятелства, с цел да бъдат използвани.
Подсъдимата трябва да заплати разноски по делото в размер на 4128,39 лева.

Източник: Труд

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder