Топ вести
18.11.2019 - ЯНИТА КАМЕНОВА СЛЕД СТРЕЛБАТА В НОВО СЕЛО: „Чувствам се като герой на уестърн“ (Утро с Видин Вест)
15.11.2019 - Димитър Велков: „Ще подкрепим всяко едно предложение, което ще доведе до развитие на Видин“(Темите-Рестартът)
15.11.2019 - След изборите! НА ЖИВО: Лидерът на БСП-Видин Димитър Велков с ексклузивен коментар тази вечер в Темите
14.11.2019 - Нарязаха гумите на колата на председателят на ОБС-Ново село (Новините на Видин Вест-ранна емисия)
14.11.2019 - Иван Гешев повторно избран за главен прокурор
14.11.2019 - Дадоха ход на делото за изборните нарушения в Ново село (Новините на Видин Вест – обедна емисия)
14.11.2019 - ТЕЛК трябва да умре, за да живеят хората с увреждания
14.11.2019 - Отново сигнал за бомба в сградата на ВСС по време на заседанието
14.11.2019 - Спецакция в Дреновец! Иззеха археологически ценности от частни имоти
14.11.2019 - Кученце „еднорог“ се роди с опашка на челото
Дейностите по водния цикъл в кв. „Бистрец“ във Враца са възобновени

Дейностите по водния цикъл в кв. „Бистрец“ във Враца са възобновени

От 18 май в квартал „Бистрец“ са възобновени строително-монтажните дейности и в момента интензивно се работи по Етап 2 на Водния цикъл. Зам.-кметът по устройство на територията, строителство и обществени поръчки Мария Попова извърши проверка на работата по проект Воден цикъл в квартал „Бистрец“. На инспекцията присъстваха още ръководителят на звено „Воден цикъл“ към Община Враца – Крум Горанов, експертът на Етап 2 към Строителен надзор – Пейчо Пейчев, ръководителят на СМР във фирмата изпълнител „Понсстройинженеринг“-АД – Найден Николаев и кметският пълномощник на кв. Бистрец – Владимир Николов.
От 1 ноември 2016 г. Изпълнителят беше спрял работа на обекта в кв. „Бистрец“. В периода 1 ноември 2016 – 1 март 2017 г. са провеждани процедури по прекратяване на договора. След 15 март 2017 г. са проведени нови преговори с Изпълнителя и Управителя по Закона за особените залози, назначен от Българска банка за развитие и след поемане на гаранции от банката на 10 април 2017 г. е подписано споразумение между Община Враца и „Понсстройинженеринг“ АД за продължаване на работа и конкретни дати за завършване на видове работи.
Строително-монтажните дейности в кв. „Бистрец“ са изпълнени на 90%, като след извършено обследване и контрол с камера робот е констатирано, че около 40% от тях са некачествени, включително и улици, които са трайншено асфалтирани. В обхвата на проекта e включено и изграждането на нова канализация в кв. Бистрец, включително РЦС и Затвора с обща дължина 9650 м.
На срещата, представителят на строителя – Найден Николаев представи график, в който се посочва, че до 30 септември ще бъдат завършени всички констатирани нередности, ще се изпълнени останалите дейности, предвидени в проекта, както и ще се асфалтират улиците, по които ще се извършват строително-монтажните работи. Николаев бе категоричен, че фирмата е поела ангажимент за отстраняване на некачествените и проблемни участъци в кв. „Бистрец“ по проекта Воден цикъл.

Източник: focus-news

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder