Фолклорен фестивал  „Дунав и Тимок ни свързват“ в село Капитановци, откри кмета на Видин

Фолклорен фестивал „Дунав и Тимок ни свързват“ в село Капитановци, откри кмета на Видин

Видинското село Капитановци е домакин на шестото издание на международния фолклорен фестивал „Дунав и Тимок ни свързват.
Фестивалът се провежда на 10 и 11 юни и в него взимат участие шест танцови и певчески състава от Област Видин и два – от градовете Калафат и Турну Северин, Румъния, както и индивидуални изпълнители.
Провеждането на етнофестивала съвпада и с празника на селото и на местното читалище „Самообразование 1927”. Сред гостите бяха кметът на Община Видин Огнян Ценков и областният управител Албена Георгиева. Събитието започна с дефиле на участниците във фестивала и тържествен водосвет в църквата. След това от сцената на площада официалните лица поднесоха приветствия, а видинският кмет обяви шестото издание за открито. Той се обърна към жителите на селото с думите: „Винаги съм щастлив да бъда тук, сред вас, защото това е моето родно място. Хората от Капитановци се славят със своето трудолюбие като добри стопани. Хора, които със своята всеотдайност и енергия запазват традициите за идните поколения”. Кметът на общината честити на всички празника и ги приветства за усилията да превърнат международния фестивал в традиционен. Ценков поднесе букет цветя и поздравителен адрес на кмета на селото Десислава Венелинова и засвидетелства своята признателност и уважение. Венелинова благодари на Община Видин, на земеделските производители и на други организации, съдействали за реализирането на етнофестивала тази година. Огнян Ценков пожела на добър час на участниците в шестото издание и призова зрителите да ги аплодират и се насладят на прекрасните изпълнения.
Първи на сцената се представиха самодейците от фолклорен състав и певческа група „Жива вода” от Капитановци.


Източник: „Община Видин“
Снимки:“Община Видин“

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder