Нинова: Подкрепяме усилията за членство в ЕС и НАТО на Република Македония

Нинова: Подкрепяме усилията за членство в ЕС и НАТО на Република Македония

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е поздравила македонския премиер Зоран Заев за избирането му и е изразила увереност, че той и екипът му ще се справят успешно с предизвикателствата, пред които се изправят.
Подкрепяме техните усилия за членство в ЕС и НАТО на Република Македония и приветстваме това, което правят за задълбочаване на двустранните отношения със съседните държави, е посочила Нинова след срещата със Зоран Заев.
Направихме две конкретни предложения за задълбочаване на нашите взаимоотношения и тяхното развитие, е информирала Нинова. Първото е един път всяка година между БСП и партията на Заев да се правят срещи в разширени състави, в които да участват народни представители и кметове от двете страни. Да поканим нашите евродепутати, да се включат нашите партийни структури и на тях да обсъждаме не само европейски въпроси, но и теми, които са изгодни и за България, и за Република Македония, е отбелязала лидерът на БСП. Ние имаме трансгранично сътрудничество между общини, в които имаме кметове на БСП и техни кметове – да задълбочим това сътрудничество и да си разменяме домакинството – един път да е в София, един път при тях. Мисля, че получихме и разбиране, и съгласие, е посочила Нинова.
Второто, което предлагат, е инициатива през септември да бъдем домакини на Балканска конференция, на която да поканят лидерите на партиите от тяхното семейство. На нея да обсъдим Западните Балкани като приоритет на председателството на България на Съвета на ЕС. Ще излезем с конкретни предложения и решения, като поех ангажимент да ги представим на българското правителство и да настояваме Западните Балкани да са приоритет на председателството на България с всички отворени теми и нерешени въпроси, на които на една такава конференция ще търсим общи решения, е посочила още Корнелия Нинова.

Източник: БТА

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder