Мъж държа за заложници 3-годишния си син и майка си

Мъж държа за заложници 3-годишния си син и майка си

Мот ъж Бургас държа като заложници майка си и сина си в жилищен блок. От 18.45 часа вчера, 21 юни, мъжът е задържал 75-годишната си майка и 3-годишния си син против тяхната воля в семейния апартамент, разположен в блок №51 в квартал „Славейков“.
Близо 20 часа след това органите на реда успели да освободят заложниците. Възрастната жена и момчето са в добро здравословно и психическо състояние.
Около 18.40 часа в ОДМВР – Бургас е получен сигнал за възникнал семеен скандал в апартамент в посочения блок и квартал. Полицаите посетили въпросния адрес и успели да изведат от жилището 31-годишна жена, живееща на семейни начала с 36-годишния мъж.
Като извели жената полицейските служители били заплашени от мъжа, че ще намушка тригодишния си син, ако се опитат да го изведат от жилището. Той демонстрирал намерението си с кухненски нож, опрян до врата на момченцето.
След като униформените отстъпили, мъжът заключил вратата на жилището си и я барикадирал с мебели. Той заковал и плоскости, така че врата да не може да се отвори. Заедно с него в апартамента останали майка му и 3-годишния му син.
Полицаите сформирали екип и извършили външно наблюдение на жилището. Те разговаряли и със съседите на 36-годишния бургазлия.
Психолозите от Института по психология към МВР осъществили контакт с нападателя и провели множество беседи за безинцидентно освобождаване на близките му. Мъжът обаче категорично отказал да освободи жената и детето и заявил, че притежава огнестрелно оръжие и взривни вещества. Той заплашил, че при евентуален опит за проникване в апартамента, ще детонира взривните вещества.
След подробна преценка и изследване на на създалата се ситуация около 14.30 часа екип от „Специализираните полицейски сили“ при ОДМВР – Бургас щурмувал през терасата жилището. Първоначално те извели невредими тригодишно момченце и неговата 75 годишна баба. След това задържали и похитителя.
Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Източник: News.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder