Откриха нелегална фабрика за тютюн в Пловдив

Откриха нелегална фабрика за тютюн в Пловдив

В Пловдив, в складова база, е била извършена проверка от служители на Агенция „Митници“ – Пловдив. Установено е, че в помещението се намирали група лица, сред които и двамата обвиняеми, които извършвали дейности по производство на тютюн за пушене – обезжилване и машинно рязане на тютюневи листа чрез два броя електрически машини. Иззети били няколко бали тютюн на листа, като 16 килограма от тях били нарязани и годни за пушене.

Малко по-рано е била извършена проверка на лек автомобил, марка „Фолксваген Пасат“, управляван от 28-годишен мъж като в багажника били открити 190 килограма ситно нарязан тютюн, разпределен в 20 чувала. Установено е, че тютюнът бил нарязан в склада и след това предоставен на шофьора на лекия автомобил.

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми двама мъже, 19-годишен и 33-годишен, за държане на акцизни стоки без бандерол при предварителен сговор.

Предстои Районна прокуратура-Пловдив да привлече като обвиняем 28-годишния, споменат по-горе, за държане на акцизни стоки без бандерол. Той е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

Акцията по установяване на незаконното производство на акцизни стоки е проведена след оперативно-издирвателни дейности на митнически служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ в Митница Пловдив. По делото се извършват активни процесуално-следствени действия – огледи, разпити на свидетели, предстои назначаване на физико-химична експертиза.  Иззет е лекия автомобил, марка „Фолксваген Пасат“, двете електрически машини за рязане, както и тютюна.

С постановление на наблюдаващия прокурор двамата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа.


Източник: Агенция Митници

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder