Атентатор самоубиец уби 14 души в Ирак

Атентатор самоубиец уби 14 души в Ирак

Атентатор самоубиец, дегизиран с покриващо цялото тяло женско облекло, извърши нападение в лагер за разселени хора в западната иракска провинция Анбар, като уби най-малко 14 човека.
Атаката била извършена снощи, когато властите настанявали семейства, избягали от контролирания от групировката „Ислямска държава“ град Каим. При нападението били ранени близо 20 души.
Сред загиналите е бил полицай, който заподозрял човека в дългата роба, отишъл до него и го прегърнал, вероятно за да намали броя на жертвите, когато той взривил експлозивите.
Засега никой не е поел отговорност за атаката, но за него вероятно ще бъде заподозряна „Ислямска държава“, която е извършвала подобни атентати в миналото.
Иракските сили са изтласкали групировката от по-голямата част на Анбар и сега са в последните етапи на голямо настъпление в северния град Мосул.
Служител на иракските сили за сигурност каза, че две самоубийствени атентаторки, скрили се сред бягащи мирни жители, са нападнали иракските войски в Мосул, убивайки един войник и ранявайки няколко.

Източник: БТА

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder