Още пет пожара във Видинска област

Още пет пожара във Видинска област

През почивните дни по данни на ОДМВР Видин на територията на област Видин е имало нови пет пожара.

Получен бе сигнал за пожар в землището на село Сланотрън. Причината – скъсана жица на електропровод. Пристигналите на мястото екипи на РС ПБЗН-Видин потушили пожара и спасили около 100 декара посеви. Огънят унищожил нива от 10 декара с жито. По същото време скъсана жица на електропровод предизвикала пожар в барака в село Гомотарци. Пристигналият незабавно на мястото екип потушил пожара, спасени били намиращите се в непосредствена близост две сгради.

Запалена суха трева в канал, в непосредствена близост до житен масив, предизвикала пожар в землището на село Бела Рада. Бързата намеса на видинските огнеборци предотвратила разрастването на огнената стихия. Спасени били 30 декара посеви, огънят унищожил около 2 декара жито.

70 декара лозови насаждения изгорели при пожар в землището на село Винарово. Огънят тръгнал от запалена в съседство суха трева и обхванал лозята. В потушаването на пожара участвал екип с един автомобил на РСПБЗН-Видин.

Получен бе сигнал за пожар в житен масив, в землището между селата Иново и Майор Узуново. Към мястото незабавно били насочени два автомобила на видинската пожарна служба. Унищожени били около 10 декара посеви, а спасени – около 1500 декара. Причината – техническа неиправност. В овладяването на огнената стихия се включили и работници от фирмата, собственик на масива.

Получен бе сигнал за пожар в житен масив в землището на село Тополовец, община Ружинци. Огънят унищожил около 400 декара посеви, спасени били други 400 декара. Причаната за пожара е в процес на установяване. В потушаването на пламъците участвал екип от участъка в Орешец към РСПБЗН-Белоградчик, помощ оказали колегите им от участъка на пожарната в Брусарци.

Екип Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder