Присъда и глоба за мъж направил оранжерия за марихуана

Присъда и глоба за мъж направил оранжерия за марихуана

Окръжен съд-Варна постанови осъдителна присъда и глоба в размер на 6000 лева за мъж, направил оранжерия за марихуана в жилището си. 36-годишният Стоян Р., който беше предаден на съд за три престъпления, свързани с наркотични вещества, получи осъдителна присъда от състав на Варненския окръжен съд. Съдът му наложи различни наказания за трите престъпления, като му определи да изтърпи най-тежкото от тях – 3 години лишаване от свобода, чието изтърпяване отложи за срок от 5 години, и глоба в размер на 6000 лева. Делото срещу 36-годишния мъж бе решено при условията на съкратено съдебно следствие.
През пролетта на 2015 г. подсъдимият поръчал в сайт семена от марихуана, които му били доставени по куриер. Преустроил жилището си в кв. „Възраждане“ в наркооранжерия за марихуана. До 20 май 2016 г. засял четири пъти семена от растението и отгледал „реколта“.
До разкриването на домашната наркооранжерия се стигнало, след като служители на „Енерго про“ установили неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа. След като незаконното свързване било премахнато, било отчетено повишено потребление на ток. Последвало спиране на тока на апартамента. Служителите на „Енерго про“ усетили силна и задушлива миризма на марихуана от жилището. След като отново включили захранването, потреблението на ток в дома отчело отново повишена консумация. Тогава сигнализирали полицията.
При условията на неотложност органите на реда отключили жилището. В него бил подсъдимият, който се опитвал да изгори растенията във фурната. При претърсване на апартамента са намерени 166 растения марихуана, 7 таблетки екстази, които според Стоян Р. били за лична употреба. Открити били и саксии с остатъци от обрана марихуана, семена и принадлежности за отглеждане на наркотичното растение, както и суха тревна маса с тегло почти 800 грама, чиято стойност се изчислява на близо 5000 лева.
Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Източник: Focus news

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder