Радев заяви, че по време на мандата си като военен министър Ненчев се е провалил

Радев заяви, че по време на мандата си като военен министър Ненчев се е провалил

Президентът Румен Радев заяви, че по време на мандата си като военен министър Николай Ненчев се е провалил. Той категорично „катастрофира“ с Полша, коментира държавния глава и припомни, че е написал докладна записка след негово посещение там. Това станало по времето, когато военен министър е бил Ангел Найденов. Ясно съм казал, че Полша има потенциал за поддръжка на самолетите, но това трябва да се изследва, така както трябва да се изследват възможностите за диверсификация,заяви Радев. Президентът припомни, че винаги е призовавал за сключване на незабавен договор с руската компания РСК МиГ за спасяване на авиацията. Второто, за което винаги съм призовавал, е търсене на възможности за диверсификация на услуги с Полша, а в дългосрочен план – доставка на нов самолет, коментира Радев. Авиацията изпадна в пълен колапс, коментира Румен Радев действията на Николай Ненчев и се съгласи с тезата, че военните ни самолети са били приземени. В момента всеки самолет лети с агрегати с удължена от нашия инжинерно-технически състав годност. Това противоречи на всякакви норми и риска носим ние, каза още държавния глава.
По повод вчерашната си среща с премиера Радев поясни, че е говорил с Бойко Борисов за предотвратяването на войната между институциите, която някои политици от ГЕРБ се опитват да водят. „Надявам се ГЕРБ да възприеме държавническия подход на Борисов, защото действията и декларациите му все по-често противоречат на тези на Цветан Цветанов. Той разбира повече от апартаменти, отколкото от изтребители, а единствената му връзка с авиацията е, че говори на автопилот и някой друг му задава курса, коментира той думите на Цветанов.
Колкото до създадената в парламента комисия за изтребителите „Грипен“ Румен Радев смята, че се прави опит българският парламент да се превърне в постоянен трибунал за политическо въздействие. Това Народно събрание, произвежда скандали, а не закони, коментира още държавният глава. Радев е на разпит като свидетел по делото срещу Ненчев.

Изтоник: БТА

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder