Ад на АМ „Тракия“! Броят на ранените расте

Ад на АМ „Тракия“! Броят на ранените расте

Над 30 души са пострадали при инцидентите на автомагистрала „Тракия,” сочи информацията към този момент. Те са настанени в различни столични болници, като трима са в опасност за живота.

24-има пострадали, сред които 2-годишно дете и 80-годишна жена, са настанени в столични болници. Те са били транспортирани с 14 линейки на столичния Център за спешна медицинска помощ, като някои от колите се наложило да направят по три курса, съобщи Катя Сунгарска, говорител на центъра.

„Катастрофите са три. Най-тежка е тази в тунела, но има и човек с тежка черепно-мозъчна травма и при другите. Откарали сме ранени в болница „Софиямед“, „Света Анна“, Порогов, ВМА, „Токуда“ и ИСУЛ. Добрата новина, ако въобще може в тази ситуация да се каже, че има добра новина, е, че няма починали и се надявам да остане така“, каза Сунгарска.

20 от ранените са били транспортирани или са пристигнали със собствен превоз в столичната болница „Св. Анна,” съобщи директорът й д-р Славчо Близнаков. Сред пострадалите имало и деца от сръбски произход, които обаче са без опасност за живота.

„Състоянието им е различно. Има двама-трима, които са със сравнително леки лицево-челюстни травми. Те са деца, сръбски граждани. Имаме и няколко много тежки случаи, като включително двама от тях са с тежки шийни травми и парализа, те са с реална опасност за живота. Имаме седем души, приети в Неврохирургия, трима в Ортопедия и травматология, двама в Лицево-челюстна хирургия и един в хирургия. Най-тежки са тези с шийните травми. Това са двама мъже, на средна възраст“, допълни директорът на болницата.

Сред пациентите в болницата има две деца на 8 и 12 години с лицево-челюстни травми, 13-годишно дете с комоцио, 15-годишно със счупване на ляво бедро, жена на 55 години и жена на 60 години с комоцио, жена на 36 със счупване на дясна предмишница, мъж на 45 с тежка неврологична симптоматика, жена на 39 години с черепно-мозъчна травма и счупвания на лицеви кости, както и мъж на 42 години с черепно-мозъчна травма. Още шестима души са потърсили помощ в болницата със собствен превоз, допълниха от Центъра за спешна медицинска помощ.

2-годишно дете е настанено с черепно-мозъчна травма в „Пирогов”. То е било придружено в болницата от 16-годишната му майка, която не е сериозно пострадала. В лечебното заведение още е била транспортирана 66-годишна жена с болки в ръцете и краката. Друга 80-годишна жена с тежка гръдна травма вече е оперирана по спешност, но състоянието и остава тежко. В спешния стоматологичен кабинет на болницата пък е потърсил помощ 45-годишен мъж, а по-късно в „Пирогов” са пристигнали и още две жени – на 18 и на 46 години.

Други четирима души са настанени с наранявания в столичната болница „Царица Йоанна – ИСУЛ.” Двама от тях са с по-тежки травми. Опасност за живота няма обаче за никой от наранените, съобщи за Дарик д-р Фани Цуракова, говорител на болницата.

В болница „Софиямед“ е оказана медицинска помощ на четирима пострадали. Сред тях са мъж на 36 г. със счупване на подбедрицата и лека черепна фрактура и 29-годишна жена с шийна травма, която е претърпяла операция. В ранния следобед в болницата е приет и 64 г. мъж с гръдна и черепно мозъчна травма и е насочен към Клиника по хирургия. Четвъртият пострадал е 61 г. жена с гръдна травма, черепно мозъчна травма и лека травма на коляно.

Двама пациенти със счупвания са били приети в столичната болница „Токуда.”

Снимка: БГНЕС
Източник: ДарикНюз

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder