Две катастрофи блокираха движението по  АМ Тракия

Две катастрофи блокираха движението по АМ Тракия

Две верижни катастрофи са станали в двете посоки на автомагистрала „Тракия“ в района на Ихтиман. По първоначална информация няма жертви.
Движението по магистралата е блокирано и в двете посоки. Временно е ограничено движението на пътни превозни средства в района на катастрофата.
В инцидента са участвали около 40 превозни средства, обясни главният секретар на МВР комисар Младен Маринов пред NOVA. Той добави, че видимостта в района е много ниска – едва до 3-4 м. В района има задимяване заради пожар на близко сметище, което гори вече няколко дни.
9 души са пострадали, двама от тях тежко. На място са се отзовали 14 линейки. Седем от пострадалите вече са транспортирани в столичната болница „Св. Анна“. В момента се изяснява тяхното състояние.
Първият сигнал е постъпил в 5.57 ч. „През минути следват други сигнали. Създадена е незабавно организация, тъй като районът е бил силно замъглен, а е имало и задимяване от намиращото се наблизо сметище“, обясни комисар Младен Младенов.
Произшествието стана причина за образуването на голямо задръстване.
Временно е ограничено движението на пътни превозни средства в района на катастрофата. Обходният маршрут е през път I-8 от Ихтиман до пътен възел „Мухово“ и обратно.
Екипи на „Пътна полиция“ при МВР-Пазарджик пренасочват движението по магистралата по посока София при пътен възел „Церово“, Септември – главен път I-8 за Костенец и от там София. Пътуващите от Велинград по посока „Тракия“ се пренасочват при разклона на град Септември по главен път I-8. Препоръчва се на гражданите, които ще пътуват за София, да използват пътя Пазарджик – Белово – Костенец – София.

Източник: Darik news
Снимка: inews.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder