До 20 години за турския шофьор, причинил катастрофата край Монтана

До 20 години за турския шофьор, причинил катастрофата край Монтана

Окръжната прокуратура в Монтана внесе в съда обвинителен акт срещу турския шофьор на товарен камион, който предвижда от 5 до 20 години затвор за причинена от него тежка катастрофа с автобус, смърт и телесна повреда на няколко души.

На 3 май мъжът пътувал от Германия към Турция с товарен камион с прикачено ремарке като преминавал в участък от главен международен път Е-79 между Видин и Монтана. Край село Смоляновци в община Монтана той се движел с 98 км/ч при ограничение за тежкотоварни камиони от 70 км.

Валял е проливен дъжд и пътната настилка е била хлъзгава. Турският шофьор навлязъл в лентата за насрещно движение на завой и видял идващ срещу него автобус, превозващ пътници по линията София – Белоградчик.

38-годишният турчин направил рязко движение на дясно и избегнал челния удар, но прикаченото ремарке се завъртяло на шосето и ударило автобуса. От удара автобусът излетял в близката нива, жена на 21 години от Белоградчик загинала на място, а 8 от другите пътници били ранени. Сред ранените била и жена в напреднала бременност, на която се наложило преждевременно раждане.

Въпреки всички експертизи и събрани от прокуратурата доказателства по делото, шофьорът не се признава за виновен за катастрофата. Към момента той се намира в Софийския затвор с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“. В близките дни делото срещу него трябва да започне, обявиха от Окръжната прокуратура в Монтана.

Източник: ДарикНюз

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder