Марешки предлага депутатите да нямат имунитет

Марешки предлага депутатите да нямат имунитет

Депутатите да нямат имунитет, предложи лидерът на „Воля“ Веселин Марешки в декларация от името на партията.

Марешки обясни, че са нужни 60 подписа за внасяне на тази инициатива. „Вярвам, че ще се намерят почтени хора сред вас, които да подпишат това предложение. За нас този имунитет няма никакъв смисъл. У нас той се е превърнал в инструмент за притискане и манипулация“, смята той.

Според него в България имунитетът се използва основно за дискредитиране. „Когато се докаже, че не е имало никакви основания за сваляне на имунитета, моралната компенсация за нанесените щети върху името на човека, липсват. Искането на имунитет се е превърнало в обществен линч“, категоричен бе Веселин Марешки.

„Ние от „Воля“ нямаме нужда от имунитети и вече го обявихме. Сега призоваваме и вие да го направите. Парламентът е с най-нисък рейтинг сред институциите. Заиграването с имунитета обикновено означава, че едва ли не тук са събрани хора, които са виновни за нещо и се крият страхливо зад стените на тази сграда. От кога се пазим с тези имунитети-от народа, който ни е избрал? Ако няма от какво да се страхувате, подкрепете подписката. От Воля ви призоваваме – бъдете свободни“, обърна се Марешки към останалите депутати.

Източник: ДарикНюз

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder