Забраниха 12 опаковки витамин B 12

Забраниха 12 опаковки витамин B 12

Забраниха за продажба опаковки с витамин В12 заради по-голямо количество активно вещество в тях. Заяви д-р Велка Войнова, началник на отдел „Контрол на храните” към Областна дирекция по безопасност на храните – Кюстендил.
Касае се за хранителни добавки, 12 опаковки витамин В12, при които количеството на активното вещество е в доста завишени количества от тези, които законодателството поставя към хранителната добавка.
„При норма 50 микрограма, колегите установиха опаковки с 1000 микрограма и с 5000 микрограма витамин В12. Производителят не е на наша територия, колегите забраниха посочените количества и съответно информирахме компетентната областна дирекция ОДБХ – Пловдив, където се намира доставчикът”, каза д-р Войнова. По думите ѝ вече е получена обратна връзка, че те са извършили проверката и са разпоредили изтегляне от пазара на този оператор на всички количества от въпросния витамин В12.
„Това е един добър пример за добра комуникация между различните областни дирекции в структурата на Българска дирекция по безопасност на храните”, добави д-р Войнова.

Източник: Actualno.com

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder