Топ вести
21.04.2018 - Да избягаш от родината! Хиляди българи търсят по-добър живот в Гърция (видео)
21.04.2018 - 29 годишен влиза в надпреварата за община Макреш (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - Мария Димитрова – „Зов Нюз“ : Заплашиха ме след като направих интервю, с внука на хванатата жена с наркотици, на летището в Цюрих (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - Димитър Стоянов от „Биволъ“: Недоумявам как години наред органите на реда във Враца не предприеха нищо срещу ОПГ, разпространяваща наркотици (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - „Welcome to Loutraki“ – BG version (Темите – сезон 5 )
20.04.2018 - Премиера: Темите – сезон 5 (Екипът на предаването на гости в слънчево Лоутраки)
20.04.2018 - БДЖ предварително ще продава билети за празниците
20.04.2018 - Проведе се първото за годината заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата
20.04.2018 - Григор Димитров на полуфинал в Монте Карло
20.04.2018 - Румен Радев от Монтана: „Трябва да спрем да говорим, че Северозападът е най-бедният регион в Европа и България“
Пътят Видин – София ще бъде реализиран с национални средства

Пътят Видин – София ще бъде реализиран с национални средства

Пътят Видин – София е един от основните проблеми за решаване пред правителството в момента. Това каза на пресконференция във Видин народният представител от ГЕРБ Владимир Тошев: „Проблемите са доста и основният е начинът на финансиране. Споменавал съм го неколкократно и ще го кажа отново – нямаме право да ползваме европейски пари, по каквато и да е програма или проект, докато не бъдат завършени магистралите „Струма“ и „Хемус“ – такива са правилата… Пътят Видин-София ще бъде реализиран с национални средства“, коментира Тошев. Той уточни, че в момента проблемът е с гарантирането на необходимите 800 – 900 млн. лв. Тошев допълни, че се предвижда проектът да се осъществи на лотове, като първо ще се работи по обхода на Димово, където е най-тежкият участък, а след това – целият път Видин – Монтана.

Паралелно с това ще се работи и по участъка Мездра – Ботевград. Тошев каза също, че след решението на съда по доклада за оценката на въздействие на околната среда, се очаква тръжните процедури да продължат през есента и зимата, за да може през следващата година да започнат реалните строителни дейности.

Източник: ДарикНюз

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder