Затвор за латвиец опитал да пере пари в България

Затвор за латвиец опитал да пере пари в България

Латвийски гражданин получи две години и половина затвор за опит за пране на пари. Той е глобен и 10 000 лева след споразумение с Окръжната прокуратура във Варна, одобрено от съда.
След споразумение с Окръжната прокуратура във Варна, одобрено от Варненския окръжен съд, латвийският гражданин Николайс Белекис получи наказание лишаване от свобода за срок 2 години и 6 месеца и глоба в размер на 10 000 лева.
Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален общ затворнически режим. 26-годишният мъж е осъждан в Латвия за престъпления, свързани с наркотици и незаконно преминаване на граница.
На 30 ноември 2016 г. във Варна Белекист се сговорил предварително с две лица, които не са установени по делото, и в условията на продължавано престъпление направил опит да получи чрез два банкови трансфера по сметка на „Белекис“ ЕООД 81 449 лева.
Латвиецът знаел, че тази сума е придобита чрез компютърна измама от сметка на „Родопстрой 97“ ООД в Момчилград. След като Николайс Белекис бил разкрит, той бил задържан първоначално за срок до 72 часа с постановление на Окръжната прокуратура във Варна, а след това с постоянен арест – от 5 декември 2016 г. до момента на внасяне и одобряване на споразумението той се намира в ареста.
Със споразумението разноските по наказателното производство в размер на 1067лева се възлагат на Николайс Белекис, който се отказа от съдебно разглеждане на делото срещу него по общия ред и призна изцяло вината си.
Одобреното от съда споразумение не подлежи на обжалване и влиза в сила веднага.

Източник: News.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder